Vilniaus Žemynos progimnazijoje pavojinga oro tarša nenustatyta

  • Teksto dydis:

Nenustačius pavojingos taršos Žemynos progimnazijoje, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamentas rekomendavo mokykloje atnaujinti pamokas.

Laboratoriniai oro mėginių tyrimai buvo atliekami dėl trečiadienio naktį šios ugdymo įstaigos patalpose kilusio gaisro.

Kaip pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, specialistams pastebėjus, kad apdegusiose patalpose buvo laikomos ir gyvsidabrio turinčios lempos, papildomai buvo atlikti tyrimai dėl gyvsidabrio koncentracijos ore. Laboratoriniais tyrimais šios pavojingos cheminės medžiagos koncentracijos viršijimo ore nenustatyta.

Ketvirtadienį, kol bus jaučiamas kvapas, mokyklos patalpas rekomenduojama toliau intensyviai vėdinti.

Centro Vilniaus departamentui trečiadienį pranešta, kad Vilniuje Žemynos progimnazijoje besimokantis mokinys skundžiasi galvos skausmu, nes šią naktį degė mokykla. Patikrinus informaciją Vilniaus apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, paaiškėjo, kad trečiadienio naktį gautas pranešimas apie gaisrą: degė mokyklos rūsyje saugomos polistireno plokštės bei statybinės atliekos, gaisras užgesintas.

Visuomenės sveikatos centro specialistams nuvykus į progimnaziją, buvo juntamas degėsių kvapas, todėl rekomenduota nutraukti ugdymo procesą, kol nebus išsiaiškinta, ar mokyklos aplinkoje vaikams saugu būti.

Iki atvykstant specialistams, keletas progimnazijos mokinių kreipėsi į progimnazijos sveikatos kabinetą dėl galvos svaigimo ar pykinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių