Vilniaus vystymo kompanijos nešvarūs žaidimai lenda į šviesą

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybės valdoma nekilnojamojo turto ir statybų projektų įgyvendinimo bendrovė Vilniaus vystymo kompanija (VVK) privalės nutraukti 123 tūkst. eurų vertės sutartį su bendrovės „Statybų kodas“ vadovaujamu konsorciumu, pareiškė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

Įmonė Vilniaus lopšelio-darželio „Ąžuolas“ modernizavimo papildomų darbų konkursą paskelbė tuomet, kai didžioji dalis jų jau buvo baigta, pranešė VPT, patikrinusi sutartį dėl 123,4 tūkst. eurų vertės darželio aplinkos atnaujinimo.

„Išanalizavus statybos darbų žurnalus, nustatyta, jog dalis darbų buvo atlikta gerokai iki paskelbimo apie jų pirkimą, taigi, pirkimas – tik jo imitacija, siekiant įteisinti jau sudarytą sandorį. (...) Sutartis turi būti pripažinta niekine nuo pat jos sudarymo momento“, - pranešė VPT.

Konkurso laimėtojos – bendrovės „Statybų kodas“, „Ukmergės statyba“, „Stamena“ ir „Irdaiva“. Pastaroji dažniausiai laimi Vilniaus švietimo ir gydymo įstaigų statybos ar rekonstrukcijos konkursus.

„Panašu, jog Vilniaus vystymo kompanija žaidžia žaidimą „kaip geriau pasislėpti nuo viešųjų pirkimų”. Bendrovė taip demonstruoja ne tik neprofesionalumą, bet ir teisinį cinizmą”, - pranešime sako VPT direktorė Diana Vilytė.

VPT duomenimis, per pastaruosius 5 metus „Irdaiva“ su VVK pasirašė 18 per 5,8 mln. eurų vertės sutarčių, kurių bendra vertė sudaro apie trečdalį visų VVK pirkimų., o kartu su kitomis įmonėmi jos užsakymų suma per šį laiką viršijo 51 mln. eurų.

Naujasis VVK vadovas Andrius Velutis, prieš įsidarbindamas kompanijoje, dirbo projektuotoju ir rengė darbų projektus, kuriuos įgyvendindavo „Irdaiva“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių