Vilniaus-Vienos oro tiltui – ketvirtis amžiaus

  • Teksto dydis:

25 metai – tiek laiko „Austrian Airlines“ skraidina keleivius tarp Vilniaus ir Vienos. Tai vienas seniausių tarptautinių oro maršrutų Nepriklausomoje Lietuvoje.

1992 m. sausio 20 d. Vilniaus oro uoste nusileido pirmasis „Austrian Airlines“ lėktuvas. Taip buvo atidarytas oro kelias, kuris tiesiogiai sujungė dvi sostines - Vieną ir Vilnių. „Austrian Airlines“ į Lietuvą atkeliavo praėjus vos keliems mėnesiams po to, kai buvo pripažinta mūsų Nepriklausomybė. Vienos-Vilniaus jungtis buvo vienas tų tiltų, kuriuo Vakarų pasaulis atsivėrė Lietuvai, o Lietuva – Vakarams. Ir dabar, praėjus ketvirčiui amžiaus, šis maršrutas išlieka svarbus tiek turizmo, tiek verslo poreikiams“, – sako Lietuvos oro uostų Komercijos direktorė Jūratė Baltrušaitytė.

Maršruto tvarumą bei svarbą pažymi ir „Austrian Airlines” atstovas Suomijai ir Baltijos šalims Christopher Zimmer: „Vilniaus-Vienos jungtis – stabilus ir tvarus maršrutas, kuris keleiviams iš viso pasaulio atveria Lietuvą. Taip turistai atranda nedidelę, bet labai gražią šalį, o verslininkai – naudingus ryšius bei investavimo galimybes. Taigi, dabar matome, kad anuomet priimtas sprendimas buvo teisingas ir toliaregiškas.“

Lietuvos ir Austrijos sostines jungiantys skrydžiai vykdomi kasdien. Šiuo maršrutu 2016 m. keliavo apie 44 tūkst. keleivių. Iš viso pernai į Vilnių iš Vienos atvyko daugiau nei 23 tūks. žmonių, o Vienos kryptį pasirinko beveik 21 tūkst. keleivių. Maždaug pusė išvykusiųjų lieka Austrijos sostinėje, kita dalis Vienos oro uostą renkasi kaip tarpinę stotelę – iš čia vykdomi skrydžiai 130 kryptimis 58 šalyse.

„Austrian Airlines“, oro keliu sujungusi Lietuvą su Austrija, 2016 m. įvykdė 136 112 skrydžių – vidutiniškai 372 skrydžius per dieną. Praėjusiais metais ši oro linijų bendrovė pateko į punktualiausių penketuką.

Vilniaus oro uosto kilimo-tūpimo tako rekonstrukcijos metu, t. y. šių metų liepos 14 d. - rugpjūčio 18 d., „Austrian Airlines“ lėktuvai kils ir leisis Kauno oro uoste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių