Vilniaus valdžia žada skųsti sprendimą dėl „Vilnius veža“

  • Teksto dydis:

Vilniaus valdžia, kurią Konkurencijos taryba trečiadienį įpareigojo per 3 mėnesius panaikinti sprendimus dėl taksi įmonės „Vilnius veža“ steigimo, žada kreiptis į teismą, jeigu tarybos išvada bus nepagrįsta. Tačiau savivaldybės atstovai teigia kol kas negavę oficialaus sprendimo ir todėl jo nekomentuoja.

„Niekas nieko jums kol kas nepasakys, nes, pavyzdžiui, dar vakar, kai Konkurencijos taryba išplatino savo pranešimą, mes kol kas oficialaus rašo nesam gavę“, - BNS sakė Vilniaus savivaldybės viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja Sandra Trinkūnaitė-Rimkienė.

Savivaldybės pranešime teigiama, kad jeigu tarybos išvados nebus pagrįstos, ketinama kreiptis į teismą.

Konkurencijos taryba ketvirtadienį nutarė, kad Vilniaus valdžios sprendimas įsteigti „Vilnius veža“ bei kiti sprendimai, palengvinę jai sąlygas teikti taksi paslaugas, pažeidė Konkurencijos įstatymą.

Taryba nustatė, kad 2012-2014 metais „Vilnius veža“ steigimui ir veiklai iš savivaldybės biudžeto buvo skirta mažiausiai 1,6 mln. litų dotacijų. Be to, įmonei sudarytos palankios sąlygos gauti veiklai būtinus dokumentus, išsinuomoti patalpas, naudotis savivaldybės resursais, suteiktos kitos privilegijos.

Tarybos nuomone, pati savivaldybė, kaip taksi paslaugas administruojanti institucija, privalėjo problemas taksi rinkoje spręsti teisėtais būdais, o ne steigdama dar vieną verslo subjektą ir taip konkurencingoje rinkoje.

2012-ųjų vasarį, po policijos, prokuratūros ir mokesčių inspektorių taksi įmonėse atliktų kratų, Vilniaus valdžia įsteigė dispečerinę, kuri pradėjo aptarnauti savarankiškai dirbančius taksi automobilius, o tų pačių metų spalį paslaugas pradėjo teikti ir „Vilnius veža“.

Pažeidimų dėl „Vilnius veža“ atliktų pirkimų anksčiau nustatė ir Viešųjų pirkimų tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių