Vilniaus valdžia pirks 150 naujų ekologiškų autobusų

  • Teksto dydis:

Vilniaus taryba trečiadienį leido savivaldybės valdomai įmonei „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) įsigyti 150 naujų ekologiškų autobusų ir taip atnaujinti miesto autobusų parką.

Vilniaus mero atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas BNS teigė, jog taryba trečiadienį pritarė ne tik 150 ekologiškų autobusų pirkimui, bet ir pasiūlymui maždaug 2 mln. eurų VVT sutaupytų lėšų per ateinančius trejus metus skirti naujų troleibusų pirkimui.

Vilniaus mero atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas BNS teigė, jog taryba trečiadienį pritarė ne tik 150 ekologiškų autobusų pirkimui, bet ir pasiūlymui maždaug 2 mln. eurų VVT sutaupytų lėšų per ateinančius trejus metus skirti naujų troleibusų pirkimui.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius žurnalistams prieš tarybos posėdį sakė, jog šis pirkimas nėra susijęs su pernai balandį paskelbtu privataus vežėjo, aptarnausiančio dalį Vilniaus viešojo transporto maršrutų, konkursu, kuris buvo įstrigęs teisme.

„Tikslas, kad visas autobusų parkas būtų atnaujintas, nes dabar važinėjantys autobusai yra nesaugūs, nepatogūs ir brangiai kainuoja (...) Šitas sprendimas įsigyti naujus autobusus nė kiek nėra susietas su viešuoju pirkimu dalies maršrutų aptarnavimo. Tiesiog vyksta transporto priemonių atnaujinimas“, - kalbėjo meras.

Savivaldybė praėjusių metų balandį pradėjo ieškoti privataus vežėjo, kuris septynerius metus vežtų vilniečius pasirinktuose maršrutuose su 100 naujų autobusų, tačiau konkursas buvo įstrigęs teismuose. Jį apskundusi bendrovė „Edineras“ teisme teigė, jog savivaldybė neužtikrino konkurencijos ir susiaurino galimų tiekėjų ratą. Pernai rugsėjį Apeliacinis teismas atmetė „Edinero“ skundą ir atnaujino laikinai sustabdytą konkursą.

VVT šiuo metu turi 389 autobusus, iš kurių 124 yra dujiniai, ir dar 26 nuomojamus mikroautobusus, įmonėje dirba apie 2200 darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindaugas

Mindaugas portretas
Dizeliniui varikliui tai yra EURO 5,GAL EURO 6 standartas....jis ismeta dumus cia ir dabar..gali kontroliut situacija.. O elektra varomais varikliais su [cia ir dabar problema]susidursim po 5 metu,kai nebus kur det tu akumuliatoriu..... P.S.....turim galinga pavyzdi DIENOS SVIESOS LEMPOS-naikinkim....jos turi GYVSIDABRIO.....sokam prie halogeniniu lempuciu...halogenai-perdauk elektro energijos varoja,,,,,sokam prie taupuku.....o tas taupukas taip pat veikia su GYVSIDABRIO DUJOMIS.

Vida

Vida portretas
Ką reiškia ekologiški? Kuo varomi? Dyzeliniai jie, štai kur jų ekologija. Šimašius, pasirodo, tik šypsotis temoka, o užtikrinti miesto ekologiją, paakinti įmonę plėtoti jau turimą elektrinį transportą - nesugeba

įdomu

įdomu portretas
Autobusai gražūs, su tautine simbolika, tik įdomu, kaip čia valdžia neįsiūlė savo mėlynų neužmirštuolių? Bet, tikriausiai bus apie viską pagalvota, dar ne laikas atskleisti visas kortas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių