Vilniaus valdžia nori, kad taksi turėtų taksometrus su spausdintuvais

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybė rengia pakeitimus, kad taksistai galės naudoti tik su spausdintuvais komplektuotus taksometrus - išspausdintas kvitas su išsamia informacija apie kelionę taksi automobiliu būtų naudingas klientams, padėtų kontroliuoti vežėjus, mano kai kurie taksi verslo atstovai.

Vilniaus savivaldybė rengia pakeitimus, kad taksistai galės naudoti tik su spausdintuvais komplektuotus taksometrus - išspausdintas kvitas su išsamia informacija apie kelionę taksi automobiliu būtų naudingas klientams, padėtų kontroliuoti vežėjus, mano kai kurie taksi verslo atstovai, o, anot VMI Kontrolės departamento Operatyvios kontrolės skyriaus vedėjo Rolando Puncevičiaus, nuo 2016 metų spalio 30 dienos senųjų taksometrų nebus galima naudoti Lietuvoje.

Vilniaus Miesto ūkio ir transporto departamento Miesto transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Kastytis Lubys "Verslo žinioms" nurodė, kad savivaldybėje baigiamas rengti sprendimo projektas, kad automobiliuose turi būti naudojami taksometrai, atitinkantys Europos Sąjungos direktyvas, turintys tai patvirtinančius CE, E ir MID sertifikatus ir sukomplektuoti su spausdintuvais, išduodančiais kvitą. Jis kol kas nesiima prognozuoti, nuo kada galėtų įsigalioti pakeitimai. Tarybos sprendimo projektą planuojama pateikti rugsėjį, prireiks laiko jį derinti ir tikslinti, o sprendimo galima tikėtis spalį-lapkritį.

Bendrovės "Passenger Ground Services", valdančios "Smart Taxi", generalinis direktorius Vytautas Reisas mano, kad ta įranga nėra tokia brangi, kad bet kuris vežėjas negalėtų jos įsigyti. Todėl išlaidos, neva užkraunamos papildomos priemonės, anot p. Reiso, neturėtų būti argumentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių