Vilniaus valdžia kreipėsi į prokuratūrą dėl „Vilnius veža“ veiklos

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybė penktadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimai blogai vykdytos apskaitos savivaldybės valdomoje ir veiklos nebevykdančioje taksi įmonėje „Vilnius veža“.

Vilniaus savivaldybė penktadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimai blogai vykdytos apskaitos savivaldybės valdomoje ir veiklos nebevykdančioje taksi įmonėje „Vilnius veža“. Buvęs bendrovės vadovas Benas Baltusis kaltinimus neigia ir tvirtina, kad bendrovė šiemet jau dirbo pelningai ir galėjo būti išsaugota.

„Mes į prokuratūrą kreipėmės daugiau ne dėl vadovo, bet dėl veiksmų, kuriuos nustatėme atlikę vidaus auditą. Yra tam tikrų finansinių reikalų tvarkyme rasta netikslumų ir nusižengimų, dėl ko pirmiausia atsako vadovas“, - BNS sakė Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Jo teigimu, įtariama, kad įmonės apskaita buvo tvarkoma aplaidžiai, buvo švaistomos lėšos ir dėl šių priežasčių bendrovė atsidūrė ties bankroto riba.

V.Benkunskas patvirtino, jog dėl šių veiksmų turėtų atsakyti buvęs „Vilnius veža“ vadovas Benas Baltusis.

„Vilniaus savivaldybė yra viena iš dalininkių šios įmonės ir finansuotoja (...) 2014 metais 1,7 mln. litų (492,4 tūkst. eurų) dotacijų skirta šiai įmonei. Kyla klausimų, kaip šie pinigai buvo išleisti, nes yra prieštaravimai, kam jie buvo skirti ir kam išleisti“, - tvirtino V.Benkunskas.

Pats B.Baltusis BNS neigė visus savivaldybės kaltinimus ir tvirtino, kad bendrovė šiemet dirbo pelningai, todėl sprendimas kreiptis į prokuratūrą yra politinis.

„Tai naujos valdžios politinis sprendimas. Aš pastoviai rašiau pasikeitus valdžiai ir valdybai laiškus, kad šiais metais bendrovė dirbo pelningai ir tai vyko nuo pat reorganizacijos pradžios. Aš nesu buhalteris dėl buhalterinės apskaitos. Aš lėšų nesu iššvaistęs“, - kalbėjo B.Baltusis.

Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė BNS sakė, jog Vilniaus savivaldybės prašymas pradėti tyrimą dėl „Vilnius veža“ veiklos kol kas dar nėra gautas.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė BNS birželio viduryje, kai buvo atleistas B.Baltusis, tvirtino, kad buvęs vadovas nekontroliavo įmonės buhalterinės apskaitos.

Konkurencijos taryba praėjusių metų spalio pabaigoje nutarė, kad Vilniaus valdžios sprendimas įsteigti „Vilnius veža“ bei kiti sprendimai, palengvinę jai sąlygas teikti taksi paslaugas, pažeidė Konkurencijos įstatymą. Dėl šio priežasties įmonė teikė tik tik dispečerių paslaugas, visi išėję ar atleisti iš darbo vairuotojai susibūrė į asociaciją „Amer Taxi Association“, kuri nuomojo automobilius iš „Vilnius veža“.

Vilniaus miesto savivaldybės duomenimis, „Vilnius veža“ praėjusiais metais patyrė 3,61 mln. eurų grynųjų nuostolių - beveik tiek pat kiek ir 2013 metais. Bendrovės pardavimo pajamos pernai išaugo 65,3 proc. iki 12,38 mln. eurų, jos valdomas turtas 2014-ųjų pabaigose siekė 7,13 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių