Vilniaus valdantieji nesvarstė arenų NT mokesčio klausimo

  • Teksto dydis:

Vilniaus taryba trečiadienį nesvarstė nekilnojamojo turto mokesčio lengvatų arenoms ir koncertų salėms klausimo.

Opozicija tvirtino, kad atleisti nuo mokesčio numatyta tik vieną iš 10-ties objektų - „MG Baltic“ akcininkų valdomą Vito Gerulaičio teniso akademiją. Vilniaus meras Remigijus Šimašius tai pavadino technine klaida.

„Visos penkios universalios arenos, kurias sieja pramogos ar sportas, buvo siūloma neatleisti, ir vieną išskirtinę buvo siūloma atleisti“, - tarybos posėdyje aiškino opozicinių Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcijos seniūnas Žilvinas Šilgalis.

Jo žiniomis, prieš tarybos posėdį atsirado alternatyva, siūlanti visus objektus atleisti arba neatleisti nuo mokesčio.

R.Šimašius aiškino, kad administracija atleisti nuo mokesčio kol kas pasiūlė tik Modernaus meno centrą, kuris iškils vietoje buvusio Lietuvos kino teatro. Iš 10-ties objektų sąrašo, pasak jo, trijų siūloma neatleisti, nes jie neatitinka kriterijų, dėl šešių dar diskutuojama.

„Visais atvejais yra pateikti alternatyvūs projektai - ir vienas, ir kitas. Tai kodėl darbotvarkės pavadinimuose vienur išaiškėjo variantas „neatleisti“, kitur - „atleisti“, yra atskira istorija. Mes tą istoriją išsiaiškinome, yra žmonės, kurie tą klaidelę padarė ir viešai įvardijo, atsiprašė. Tikiuosi, kad tai yra nesusipratimas, nors galbūt yra ir niuansų, kurie leistų ir sąmokso teoriją įžvelgti“, - žurnalistams sakė R.Šimašius.

„Man truputėlį iškyla klausimų, kodėl būtent Laisvės sąjunga tą istoriją pamatė, pastebėjo, man kyla klausimas, ar jie nėra pridėję rankų“, - pridūrė meras.

Šis klausimas iš tarybos posėdžio darbotvarkės buvo išbrauktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių