V. Adamkui įteiktos VU garbės daktaro regalijos

  • Teksto dydis:

Vilniaus universitetas (VU) antradienį kadenciją baigusiam prezidentui Valdui Adamkui įteikė garbės daktaro regalijas – togą ir kepurę.

VU rektorius Artūras Žukauskas pažymėjo, kad prezidentas visada buvo ir išliks tolerancijos, diplomatijos, akademinių ir žmogiškųjų vertybių puoselėtojo pavyzdžiu, sakoma antradienį universiteto išplatintame pranešime.

Doctor Honoris Causa V.Adamkui suteiktas 1989 metais. Tuomet jam įteiktas tik diplomas ir odinė tūta, nes tradicija garbės daktarus apvilkti toga atkurta 1992 metais.

VU buvo pirmoji aukštojo mokslo institucija, suteikusi prezidentui garbės daktaro vardą. Iš viso V.Adamkui garbės daktaro vardą yra suteikusios daugiau kaip dvi dešimtys aukštųjų mokyklų.

Pasak VU, būdamas JAV paramos Baltijos šalims aplinkosaugos srityje koordinatoriumi, V.Adamkus organizavo Lietuvos mokslo įstaigų atstovų stažuotes JAV. Jis visokeriopai bendradarbiavo su VU, jo bibliotekai padėjo įsigyti naujausią mokslinę literatūrą.

1926 metais Kaune gimęs V.Adamkus 1944-ųjų liepą su tėvais pasitraukė į Vokietiją, 1949 metais su šeima emigravo į Jungtines Amerikos Valstijas. Emigracijoje V.Adamkus ėjo aukštas pareigas JAV federalinėje Aplinkos apsaugos agentūroje ir aktyviai dalyvavo lietuvių išeivijos veikloje.

V.Adamkus prezidento pareigas ėjo 1998–2003 ir 2004–2009 metais. Pirmosios kadencijos metu Lietuva užbaigė derybas dėl narystės ES ir buvo pakviesta prisidėti prie NATO.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Charlesedicy

Charlesedicy portretas
wh0cd748128 [url=http://effexorgeneric.us.org/]buy effexor[/url] [url=http://augmentinantibiotic.us.org/]Order Augmentin[/url]

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
Kauno diena nepraleido rimto komentaro. Cenzūra dirba.

Arhikles Salvador

Arhikles Salvador portretas
Pabegelis ir isdavykas
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių