Vilniaus stoties rajone – daugiau aiškumo

  • Teksto dydis:

Jau nuo antradienio viešuoju transportu naudotis Vilniaus stoties rajone kur kas paprasčiau. Visi aplink stoties žiedą esančių stotelių ženklai pažymėti iškiliomis tūrinėmis raidėmis – kubais, kurie matomi iš toli.

Tikimasi, kad ši naujovė, inicijuota ir įrengta Vilniaus miesto SĮ „Susisiekimo paslaugos“, padės tiek vilniečiams, tiek ir sostines svečiams lengviau rasti tas stoteles, iš kurių išvažiuoja jiems reikalingas autobusas ar troleibusas.

„Į Vilnių atvykusiems ir iš geležinkelio ar autobusų stočių išėjusiems žmonėms kildavo sunkumų greitai rasti reikiamą stotelę, nes jų stoties rajone yra net vienuolika, ir į jas atvyksta ar iš jų išvyksta keliasdešimties maršrutų transporto priemonės. Todėl tikimės, kad ši naujovė gerokai palengvins vilniečiams ir miesto svečiams rasti reikiamą maršrutą“, – teigia „Susisiekimo paslaugų“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Stoteles žymintys kubai yra mėlynos spalvos su didelėmis baltomis raidėmis, kurie išdėstyti tam tikra tvarka – pagal abėcėlę, pradedant nuo pirmos troleibusų stotelės, esančios geležinkelio stoties dešinėje. Stotelės sužymėtos prieš laikrodžio rodyklę.

Kartu su atnaujintu stoties žiedo viešojo transporto infrastruktūros ženklinimu artimiausiu metu atnaujinta ir viešojo transporto eismo stoties žiede informacinė schema, tomis pačiomis raidėmis nurodant aplink žiedą išsidėsčiusias stoteles. Informacinės schemos bus pateiktos stoties stotelėse esančiuose tvarkaraščių cilindruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių