Vilniaus socialdemokratai lieka koalicijoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Vilniaus skyriaus taryba nusprendė toliau dalyvauti Liberalų sąjūdžio iš naujo formuojamoje valdančiojoje koalicijoje, tačiau žiūrės, ar jų pateikti siūlymai atsispindės kitų metų biudžeto projekte.

„Mes svarstėme liberalų atsiųstą darbų sąrašą, pasigedome konkretumo, skaičių. Mes kaip ir pritarėme jų sąrašui, bet pasiliekame šalia ir saviškį. Buvome pateikę gana pragmatinius savo siūlymus ir einame į koaliciją, kurią patikrinsime, kai bus svarstomas biudžetas“, – BNS po LSDP Vilniaus skyriaus tarybos posėdžio sakė skyriaus pirmininkė Auksė Kontrimienė.

Anot jos, socialdemokratai svarstys galimybę palikti koaliciją, jei nebus rasta lėšų jų siūlymams finansuoti.

„Jei mūsų siūlymai su konkrečia finansine išraiška neatsiras biudžete, mes negalėsime įgyvendint savo darbų, kuriuos norime padaryti vilniečiams, tada pamatę projektą, apsvarstę biudžetą šauksime dar vieną tarybą ir spręsime, ar likti tokioje koalicijoje“, – pabrėžė skyriaus vadovė.

Sostinės socialdemokratų darbų sąraše, su kuriuo jie dalyvautų naujoje liberalų mero Remigijaus Šimašiaus buriamoje koalicijoje, numatytos nemokamos prailgintos grupės 1 – 5 klasių moksleiviams, 1000 papildomų vietų valstybiniuose darželiuose, švietimo kokybės gerinimo programa, 20 sutvarkytų stadionų prie mokyklų, įrengtų gatvės gimnastikos aikštelių ir kitos sportuoti skatinančios infrastruktūros.

Taip pat siūloma įsipareigoti sudaryti nuolatinę Išmanaus miesto tarybą, sukurti inovacijų skatinimo savivaldybės įstaigose fondą ir kitąmet tam numatyti 1 mln. eurų, įrengti 15 pavyzdinių automobilių statymo aikštelių miegamuosiuose rajonuose, 50 proc. padidinti atlyginimus socialiniams darbuotojams 2018 metais, investuoti į Vilniaus miesto sveikatos priežiūros įstaigų infrastruktūrą bei žmogiškuosius išteklius.

Reikalaujama nemokamo muziejų, teatrų, sporto varžybų ir kultūrinių renginių lankymo moksleiviams bei senjorams bei įgyvendinti Žaliojo tilto transformaciją.

Prieš kelias savaites liberalams nutraukus koaliciją su konservatoriais sostinėje Liberalų sąjūdžio lyderis meras R. Šimašius paskelbė, kad sieks sudaryti koaliciją su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos - Krikščioniškų šeimų sąjungos, LSDP bei „Tvarkos ir teisingumo“ atstovais.

Socialdemokratai buvo valdančiojoje koalicijoje Vilniuje ir iki šiol. Partijos pirmininkas Gintautas Paluckas eina sostinės vicemero pareigas.

Vilniaus savivaldybės taryboje yra 51 politikas: 15 Liberalų sąjūdžio atstovų, aštuoni Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų nariai, po keturis narius turi socialdemokratai bei „Lietuvos sąrašas“. Opozicijoje šiuo metu yra trys „Tvarkos ir teisingumo“ narių, dešimt Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos atstovų, šeši Artūro Zuoko vadovaujami Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) politikai bei iš liberalų frakcijos po prieštaringų pasisakymų apie Lietuvą pasitraukęs britas Markas Adamas Haroldas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chs, chs

chs, chs portretas
Tai ka jamam Vilniaus vandenys cha, cha...perki parduodi?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių