Vilniaus senjorai namie nesėdi

  • Teksto dydis:

Vilniuje startavo projektas „Susitikim, mieli senjorai“, kurio metu vyresnio amžiaus gyventojai pradėjo lankyti aktorės Dalios Michelevičiūtės sveikatos stiprinimo, Kristinos Račkauskaitės kūrybinių dirbtuvių ir Lino Liandzbergio dailės terapijos nemokamus užsiėmimus.

Gausiai prie veiklų prisijungę senjorai teigia, kad pamokose ne vien tik išmoksta naujų dalykų, randa būdų atsipalaiduoti bei šiek tiek pamiršta kasdieninius rūpesčius, bet ir susipažįsta su naujais įdomiais žmonėmis.

„Didžiausias mūsų iniciatyvos įvertinimas yra pačių senjorų džiaugsmas, šypsenos ir pozityvus nusiteikimas. Jei tokie projektai skatina mūsų senjorus susiburti, bendrauti ir kurti, tai nuteikia stengtis, kad tokių užsiėmimų būtų kuo daugiau ir kad jie vyktų kuo ilgiau“ - pirmaisiais rezultatais džiaugėsi projekto „Sutikim, mieli senjorai“ vadovas Edgaras Stanišauskas.

Užsiėmimuose dalyvaujantys senjorai noriai dalijosi įspūdžiais. Štai ponia Liucija, kuri pirmą kartą į rankas paėmė teptuką tapybos pamokoje, šiandien džiaugiasi nutapytu savo paveikslu. Pasak jos, užsiėmimai tikrai vertingi ir naudingi, o svarbiausia jų metu galėjo pabendrauti su kitais dalyviais.

Pozityvia nuotaika dalijosi ir ponia Aldona, lankanti kūrybinių dirbtuvių užsiėmimus, minėjo, kad jos pagaminti dirbiniai iškeliaus jos mylimiems anūkams į užsienį. Kita moteris neslėpė, kad, esant labai blogai nuotaikai, pajutus liūdesį, ji nuo šiol pradeda velti vilną, atsipalaiduoja bei išvalo save nuo nerimo. Tuo tarpu sveikatos stiprinimo užsiėmimuose, kur netrūksta greičio ir gerų emocijų, senjorės pasidžiaugė sutikusios savo žemietes.

Prie projekto jau prisijungė per 200 Vilniaus senjorų. Šiuo metu į užsiėmimus gali dar užsiregistruoti 100 dalyvių. Tereikia skambinti telefonu 8 60 336 266 arba elektroniniu paštu susitikim@susitikim.lt ir išreikšti norą dalyvauti projekte.


Šiame straipsnyje: senjoraiužsiėmimai senjorams

NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
o tuo metu lietuvoje seimo narys kanceliarinems prekems i menesi gauna 822,80 varganu "euriuku". tiek kiek 4 "sinjorai" pensijos. pasilepinkit, "sinjorai" renginukais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių