Vilniaus savivaldybė ieškos vietos šventiniams fejerverkams

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė ieško vietos, iš kur galėtų būti šaudomi naujametiniai fejerverkai. Dėl prastos Gedimino kalno būklės, juos norėta perkelti ant Trijų kryžių kalno, tačiau jį prižiūrinti Vilniaus pilių direkcija teigia, kad tai būtų rizikinga ir leidimo duoti nėra linkusi.

„Man būtų gražu nuo Trijų kryžių kalno, bet ten irgi formuojasi keletas nuošliaužų, apačioje yra Nyderlandų ambasadoriaus rezidencija. Pas juos viskas dreba, gali būti nuslinkimai. Ten nėra tokia situacija kaip Gedimino kalno, tačiau irgi nekokia. Už tai mes nedrįstame to leisti“, – BNS trečiadienį sakė direkcijos vadovė Audronė Kasperavičienė.

Ji savivaldybei siūlytų fejerverkams pasirinkti Stalo kalną arba Tauro kalną. Kitu atveju sprendimą dėl Trijų kryžių kalno turėtų priimti Kultūros ministerija. Tačiau ši taip pat linkusi palaikyti direkcijos poziciją.

„Pilių direkcija prižiūri Trijų Kryžių kalną ir priima atitinkamus sprendimus. Jeigu yra pagrįstų ir objektyvių priežasčių, kad dėl fejerverkų šaudymo ant Trijų Kryžių kalno galėtų pradėti formuotis nuošliaužos ar kilti kitas pavojus, tuomet reikėtų ieškoti kitos vietos“, – teigiama ministerijos atsakyme.

Vilniaus mero atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas BNS sakė, kad Stalo kalno variantas buvo atmestas dėl prasto matomumo, todėl su ministerija toliau bus derinamasi dėl galimybės fejerverkus leisti nuo Trijų kryžių kalno.

„Prieš tris savaites savivaldybės viešoji įstaiga Vilniaus kultūros centras kreipėsi į Kultūros ministerijos kanclerį su prašymu tą klausimą fejerverkų spręsti. Jie pasiūlė fejerverkus leisti nuo Stalo kalno, kuris, savivaldybės nuomone, nėra perspektyvus, nes ten nei žmonių gali surinkti, nei jie bus matomi iš kažkur toliau. Rytoj tarsimės su Kultūros ministerija dėl galimybių“, – sakė jis.

Pasak mero atstovo, bet kuriuo atveju bus ieškoma išeities ir vilniečiai be fejerverkų likti neturėtų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių