Vilniaus rotušėje surengtas padėkos vakaras avarijos likviduotojams

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Vilniaus rotušėje vyko Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus padėkos vakaras visiems, kurie negailėdami laiko ir jėgų, aukodami šventinius vakarus, likvidavo avariją Upės gatvėje.

Kol vilniečiai jaukiai ruošėsi artėjančioms Kalėdų šventėms, apie 100 specialistų nuo gruodžio 23 dienos popietės kiek daugiau nei parą intensyviai dirbo avarijos vietoje, kad nutraukti nuotekų vamzdžiai būtų atstatyti kiek įmanoma greičiau ir sustabdyta gamtai daroma žala. Mieste tą vakarą buvo paskelbta ekstremalioji situacija.  Rotušės menėje Vilniaus meras padėkojo kiekvienam asmeniškai.

„Labai ačiū visiems, kuriems tą naktį teko rimtas didžiulis iššūkis.  Ištikusi krizinė situacija parodė, kad visi gebate susiimti ir išgelbėti miestą. Visi kartu jūs padarėte gerokai daugiau, nei galvojote jog įmanoma padaryti. Šis padėkos vakaras skirtas perduoti jums visų vilniečių nuoširdžius padėkos žodžius. Dėkoju ir ekstremalių situacijų valdymo komandai, jų šeimų nariams“, – dėkojo Vilniaus meras R. Šimašius savo ir visų vilniečių vardu.

Likviduojant avariją į pagalbą buvo pasitelktos bendrovės  „Tikresta”, „Statovita“, „Vilniaus betono demontavimo technika“, „Vilniaus rentinys”, aktyviai dirbo savivaldybės kontroliuojamų įmonių „Vilniaus vandenys” ir „Grinda” specialistai.  Visiems jiems šįvakar skambėjo daug padėkų ir puikios muzikos – koncertavo Nacionalinės premijos laureatas Petras Vyšniauskas,  Dominykas Vyšniauskas ir Vladimiras Kaplanas.

Apie tai, kas vyko pačiame įvykio epicentre, ir kaip patys darbuotojai tuo metu jautėsi,  įspūdžiais pasidalijo avariją likvidavę darbuotojai.

„Apžiūrėję avarijos vietą nusprendėme, kad būtina demontuoti konstrukcijas ir užpilti išplautą duobę . Tik tokiu būdu galėjome sujungti vamzdžius. Dirbome ir į laikrodžius tuomet niekas nežiūrėjo.  Kitą rytą – ir vėl prie duobės“, – sakė UAB „Grinda“ darbų vadovas Artūras Mozūra, specialiųjų statybos darbų techninis prižiūrėtojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
rupuzes lyberastines per jusu SUDUS isgaiso nery ir nemune lasisos ir upetakiai

Anonimas

Anonimas portretas
rupuzes lyberastines per jusu SUDUS isgaiso nery ir nemune lasisos ir upetakiai

pritariu 1-mam komentatoriui

pritariu 1-mam komentatoriui portretas
reikia paskelbti šią dieną Šūdo eketėje gaudytojų diena:D).Ir atiduoti jiems laisvės premija.Nes jie daugiau padarė už kai kuriuos ožius..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių