Vilniaus rotušėje apdovanoti Metų mokytojai

Artėjant Mokytojų dienai Vilniaus rotušėje apdovanoti Metų mokytojai. Šį garbingą titulą pelnė dešimt pedagogų.

Sostinės meras Remigijus Šimašius apdovanojo Grigiškių pradinės mokyklos mokytoją Dalią Razmislevičiūtę, Vladislavo Sirokomlės gimnazijos mokytoją Janiną Labul, Žirmūnų gimnazijos mokytoją Vaidą Gailiūnienę, Simono Konarskio mokyklos pedagogę Elviną Kuginienę.

Po saulėgrąžos žiedą ir vardinį ekslibrį, simbolizuojantį šviesą, taip pat gavo „Minties“ gimnazijos mokytoja Nijolė Gudžiūnienė, lopšelio-darželio „Rūta“ pedagogė Kristina Surdokaitė, Senvagės gimnazijos mokytojas Mindaugas Urbonavičius, „Šilo“ mokyklos mokytoja Jolanta Jaraminienė bei „Žaros“ gimnazijos pedagogė Tatjana Tomaševičienė, Vilniaus ir jaunimo klubo „Meteoras“ mokytoja Irma Asakavičiūtė.

„Jeigu reikėtų pasirinkti vieną sritį, kuri valstybės ar miesto gyvenime šiuo metu yra svarbiausia, tai neabejotinai būtų švietimas. Tai, kokį pagrindą pasiklosime šiandien, nulems ne penkerių ar dešimties metų Lietuvos ateitį, bet daug ilgesnį laikotarpį, ir nuo to priklausys, kokia bus Lietuva. Todėl labai vertinu ir didžiuojuosi mokytojais, kurie save paskyrė šiam sunkiam darbui. O šiandien pagerbiame ryškiausius šviesulius - tikiu, kad jie yra ir bus įkvėpimas visiems: moksleiviams, tėvams, kolegoms“, - sveikindamas susirinkusius kalbėjo Vilniaus meras R. Šimašius.

Apdovanoti sostinės Metų mokytojai - ypatingi savo darbais, išskirtiniais pasiekimais, įkvepiantys ir padedantys kolegoms. Tai mokytojai, kurių dėka gerėja ugdymo įstaigos mikroklimatas, skatinamas bendruomeniškumas ir atviros mokyklos samprata.

Vicemerė Edita Tamošiūnaitė linkėjo visiems džiaugtis ir didžiuotis kiekviena mokykloje praleista akimirka. Pasak vicemerės, šiemet buvo gautos net 78 paraiškos su pasiūlymais nominuoti šio titulo verčiausius Metų mokytojus.

Šiemet pirmą kartą buvo apdovanoti ne tik Metų mokytojai, bet ir švietimo įstaigų vadovai.

Metų vadovėmis išrinktos Simono Daukanto gimnazijos direktorė Jolanta Gertrūda Knyvienė ir darželio-mokyklos „Vilija“ vadovė Sofija Matarevič.

Pirmą kartą apdovanoti ir moksleivių tėvai, didžių pokyčių iniciatoriai, kurių indėlis į bendrą ugdymo įstaigos mikroklimatą buvo labai svarbus ir neatskiriamas nuo ugdymo įstaigos sėkmės, bendruomenės gerovės.

Vilniaus rotušėje padėkota Tėvų tarybos pirmininkui Donatui Lašui, kuris buria tėvų bendruomenę naujiems pokyčiams. Jo dėka sostinės „Birutės“ darželis suformavo stiprią ir darnią bendruomenę. Už aktyvumą apdovanotos ir dvi moksleivių mamos: Ramunė Baltaduonienė bei Loreta Pupuivienė.

Renginyje skambėjo Sauliaus Petreikio muzikinė kompozicija „Saulės Žmogus“, kiti Vilniaus kolegijos studentės Miglės Pivoriūnaitės kartu su S. Petreikio grupe atliekami kūriniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių