Vilniaus pranciškonų vienuolynas liks atviras visuomenei

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis susitiko su Mažesniųjų brolių konventualų (pranciškonų) ordino vienuolyno atstovu broliu kunigu Mareku Adamu Dettlaffu ir aptarė tolesnį bendradarbiavimą išsaugant nacionalinės reikšmės kultūros paveldo objektą – Vilniaus pranciškonų vienuolyno ansamblį.

Premjeras pažymėjo, kad Vilniaus pranciškonų vienuolyno ansamblis yra svarbi Lietuvos istorinio ir kultūrinio palikimo dalis, todėl pastatų kompleksas ir toliau turėtų išlikti kaip reikšmingas Vilniaus kultūrinio gyvenimo židinys, atviras visuomenei, piligrimams ir turistams, būtų užtikrinta galimybė juo domėtis ir jį tyrinėti.

Vienuolyno atstovas pažadėjo, kad bus kalbamasi su pastatų komplekso nuomininkais dėl galimos tolesnės veiklos, dabar galiojančios sutartys nebus nutrauktos, taip pat numatoma bendradarbiauti su švietimo, mokslo ir kultūros įstaigomis projektų įgyvendinimo klausimais. Gautas ir pažadas, jog kompleksas liks atviras visuomenei.

2017 m. kovo 13 d. Vyriausybės pasitarime buvo priimtas sprendimas atkurti nuosavybės teises į šiuo metu valstybės įmonės Turto banko patikėjimo teise valdomą nekilnojamąjį turtą (5 pastatus) Vilniuje, Pranciškonų g. 1, Mažesniųjų brolių konventualų (pranciškonų) ordino vienuolynui.

1940 metų gruodžio 10 dienos nacionalizavimo aktu šio vienuolyno pastatai buvo nacionalizuoti. Vyriausybės sprendimas atveria kelią 2013 m. vasario 8 d. paskelbto Lietuvos aukščiausiojo teismo sprendimo įvykdymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kristina

Kristina portretas
Nežinojau kad premjeras moka lenkiškai, nes tas svetimtautis tai tiktrai negriešina lietuviu kalba. Zinojau kad svetimtaučiams negalima pirktis nekilnojamo turto Lietuvoje bet kad galima jiems dovanoti už pažadus kad šeimininku neišmes
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių