Vilniaus Pilies gatvės muzikantai: per valandą galima uždirbti ir 30 eurų

Gatvės muzika vieniems pomėgis, kitiems – darbas. Gatvės muzikantus Romaną ir Justą vienija bendras pomėgis, tačiau jų istorijos – skirtingos. Tiesa, abu sutinka, kad užsidirbti iš grojimo gatvėje įmanoma.

Jų grojama muzika gerai žinoma Vilniaus Pilies gatvės gyventojams ir praeiviams. Trisdešimtmetį Romaną muzikos keliu eiti paskatino tėtis.

„Kai man buvo 5 metukai, tėvas mane sudomino roko muzika. Būtent grupe „Beatles“. Ir kažkaip tapau melomanu, muzikos gerbėju. Paskui pradėjau groti, nes neradau daugiau ko klausytis. Norėjau pats kažką sukurti tokio, kad man būtų pačiam įdomiausia klausyti iš visos kitos publikos“, – teigia gatvės muzikantas, grupės „The Swing Cats“ įkūrėjas Romanas Gorodeckij.

Vėliau jis susidomėjo čigoniškuoju džiazu. Jį iki šiol su grupe groja ir renginiuose, ir gatvėje. Šis muzikos žanras, anot vaikino, yra nuotaikingas, pritraukia daug klausytojų.

„The Swing Cats“ vokalisto, gatvės muzikanto Justo Čekatausko istorija kitokia. Vaikinas vokalinius sugebėjimus smėlio dėžėje demonstravo jau nuo ketverių. Tai pastebėjo Justo mama ir skatino jį toliau dainuoti. Baigęs konservatoriją Panevėžyje, vaikinas laimės ieškoti išvyko į Vilnių, čia ir susipažino su Romanu. Muzikantas gatvėje pirmą kartą pasirodė būdamas keturiolikos. Tuo metu Justo tikslas buvo nauja muzikos įranga. Dabar tai – pagrindinis pajamų šaltinis.

Gatvės muzikantai neslepia, kad dažniausiai per valandą surenka apie 30 eurų, o juos išleidžia įvairiai: ne tik pragyvenimui, bet ir paremia sunkiau besiverčiančius Pilies gatvės kolegas.

Daugiau – reportaže.


Šiame straipsnyje: Gatvės muzikantaiuždarbis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių