Vilniaus oro uosto rekonstrukcijos darbų vykdytojai suniokojo dalį miesto gatvių

Vilniaus miesto savivaldybė kaltina oro uostą rekonstruojančią Latvijos kelių tiesimo bendrovę „A.C.B.“, jog jos transportas apgadino dalį miesto pietinio aplinkkelio dangos.

Kaip BNS sakė savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža, kelių kilometrų atkarpoje nuo Minsko plento ir Liepkalnio gatvės sankryžos iki pat Savanorių žiedo pirmojoje juostoje dėl įmonės transporto kaltės atsirado šviežio asfalto likučių - juos nuvalyti reikalaujama iki trečiadienio.

„Rangovas, kuris vykdo oro uosto pakilimo tako rekonstrukcijos darbus, išvažiuoja iš objekto su nešvariais ratais, t.y. prie ratų yra prilipusi emulsija. Paskui jie važiuoja, matyt, per laikiną frezuoto asfalto įvažiavimą į objektą, dėl to visas asfaltas prilimpa prie padangų ir išvažiavus į Žirnių ir Tūkstantmečio gatves visa gatvės danga pirmojoje juostoje nuklota asfalto guzais. Rangovas buvo įpareigotas iki šio ryto dangą sutvarkyti - jam nelabai sekėsi“, - sakė V.Pauža.

Pasak jo, praėjusią savaitę oro uosto pakilimo tako rekonstrukciją pradėjusi latvių bendrovė asfalto iki šiol nesutvarkė, nors buvo įpareigota tą padaryti, eismo piko metu antradienį to savivaldybė daryti nebeleido.

„Tačiau iki rytojaus ryto septintos valandos tą jie privalo padaryti. Mes turime teisę reikalauti sankcijų, tačiau to nesvarstėme. Jei bus prašymai ignoruojami, sankcijos bus. Rangovas suprato savo kaltę, įsipareigojo gatves sutvarkyti - savivaldybė darbų stabdyti nežada, nors turi tokią teisę, jei jie piktybiškai nevykdo reikalavimų“, - paaiškino jis.

V.Pauža sako, kad įmonė žadėjo pirmadienio naktį grandyti dangą kastuvais - jei to nepavyks, savivaldybė turi teisę reikalauti pakeisti sugadintą gatvių dangos viršutinį sluoksnį nauju ir įrengti naują gatvių ženklinimą.

Anot jo, defektus sutvarkyti reikalaujama kuo skubiau, kadangi baigus oro uosto rekonstrukciją kiltų problemų išsireikalauti žalos atlyginimą.

Lietuvos oro uostų atstovė spaudai Indrė Baltrušaitienė BNS sakė, kad dalį sugadintos dangos rangovas iki antradienio popietės jau sutvarkė, likusią dalį ketinama užbaigti tvarkyti šiąnakt  - darbai bus vykdomi po eismo piko valandų.

Savivaldybė pažymi, kad rangovas privalo užtikrinti, kad krovininiai automobiliai būtų tvarkingi ir neužterštų aplinkinių gatvių.

Sostinės gatvių tvarkymui savivaldybė šiemet skyrė 22 mln. eurų.

Vilniaus tarptautinio oro uosto taką už 18,7 mln. eurų atnaujina „A.C.B.“ ir Kauno statybų bendrovė „Autokausta“. Rekonstrukcija prasidėjo praėjusį penktadienį, numatoma, kad tako asfaltavimo darbai turėtų būti baigti rugpjūčio 5 dieną, o oro uostas vėl turėtų būti atidarytas naktį iš rugpjūčio 17-osios į 18-tąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių