Vilniaus oro uoste avariniu būdu nusileido lėktuvas

Šeštadienį Vilniaus oro uoste avariniu būdu tūpė lėktuvas, jo nusileidimas buvo sėkmingas.

„Nusileido ir nusileido sėkmingai“, – BNS sakė oro uosto atstovė Agnė Mažeikytė.

Avariniu būdu Vilniuje tūpė „GetJet Airlines“ lėktuvas. Šis orlaivis skrydžiui iš Vilniaus į Hurgadą (Egiptas) pakilo 7.19 val., tačiau dėl pastebėtų nedidelių techninių nesklandumų apsisuko ir sugrįžo atgal į Vilnių.

Oro uosto atstovė nedetalizavo, kokius nesklandumus patyrė lėktuvas. Pasak jos, tai buvo užsakomasis kelionių agentūros skrydis.

Kaip BNS sakė šią kelionę į Egiptą organizuojančios bendrovės „Kidy tour“ atstovė Karolina Kažukauskaitė, tikimasi, kad netrukus keleiviai galės tęsti kelionę.

„Yra paruoštas kitas lėktuvas ir tikimasi, kad per valandą lėktuvas iš Vilniaus išskris į Hurgadą“, – sakė ji.

LRT televizijos žinios pranešė, kad 167 lėktuvu skridę keleiviai operatyviai persodinti į kitą lėktuvą.

„GetJet Airlines“ vykdomasis direktorius Darius Viltrakis linkęs nesureikšminti įvykio ir, priešingai nei oro uostas, nevadina nusiledimo avariniu.

„Tai nebuvo avarinis nusileidimas – nei kapitonas, nei pilotai neprašė nusileidimo avariniu būdu. Mes pakilome, važiuoklė nepilnai susiskleidė ir kai taip yra, skristi negalima, reikia grįžti“, – LRT televizijai sakė D. Viltrakis.

Pasak oro linijų atstovo, kadangi lėktuvo bakai buvo pilni, jis buvo per sunkus nusileisti ir suko ratus, kad sunaudotų degalus.

„Pati važiuoklė išsiskleidė korektiškai, viskas yra gerai, dėl to nusileidimas buvo normalus“, – kalbėjo jis.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių