Sostinės mokyklose kursis jaunųjų šaulių klasės

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos šaulių sąjunga ir Krašto apsaugos savanorių pajėgomis. Po šios sutarties pasirašymo, Vilniaus mokyklose pradės kurtis jaunųjų šaulių klasės, kurios bus įtrauktos į mokyklų neformalaus ugdymo programą.

„Šis bendradarbiavimas yra labai svarbus, nes kalbame apie mūsų jaunosios kartos ugdymą. Tai, kaip vaikai leidžia laisvalaikį dabar, labai atsispindės jų ateityje – kokias žmonėmis jie užaugs, kokias vertybes puoselės. Manau, kad mokyklose įdiegtos šaulių klasės padės jaunuoliams atrasti save ir užaugins dorus bei sąžiningus piliečius“, – sakė sostinės meras Remigijus Šimašius, kuris pats jau dvejus metus dalyvauja Šaulių sąjungos veikloje.

Pirmosios jaunųjų šaulių klasės Vilniaus gimnazijose bus formuojamos jau nuo šių metų rugsėjo mėnesio. Vilniaus Senvagės gimnazija bus pirmoji sostinės mokykla, kurioje įskurs tokia klasė. Kiekviena savaitę šiai klasei bus skiriamos apie 3 valandos iš jaunimo neformalaus ugdymo programos. Klasę lankyti galės gimnazijų 1-4 klasių moksleiviai.

„Jaunieji šauliai, dalyvaudami pratybose, žygiuose, ekskursijose, renginiuose ir stovyklose susipažins su Lietuvos šaulių sąjunga, Lietuvos kariuomene, kitomis statutinėmis organizacijomis ir jų mokymo įstaigomis, įgaus daugiau pasitikėjimo savimi, pareigingumo, disciplinos, tobulins lyderio savybes. Jaunųjų šaulių klasių dalyviai bus skatinami propaguoti sveiką gyvenseną, mokomi puoselėti tautinę kultūrą, ugdys pilietines vertybes“, – sakė LŠS Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės vadas majoras Mindaugas Milius.

Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios Kovos apygardos 8–osios rinktinė taip pat prisidės prie mokinių ugdymo gynybos ir krašto apsaugos klausimais. KASP 8 rinktinė skirs savo instruktorius bei priemones, reikalingas jaunųjų šaulių klasėse, būreliuose, kursuose žygiuose ar stovyklose. „Pasirašant trišalę bendradarbiavimo sutartį tarp sostinės savivaldybės, Lietuvos šaulių sąjungos ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų, bus siekiama spręsti ne tik vaikų užimtumo klausimus. Norime prisidėti prie moksleivių ugdymo proceso, formuojant asmenybę, turinčią stiprias pilietines ir moralines vertybes“, – sakė KASP 8 rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Renatas Spėčius.

Jaunieji šauliai bus mokyklose bus mokomi pagal keturių pakopų ugdymo programą. Rengiami būreliai, stovyklos ar susitikimai skatins prasmingą ir sveiką vaikų ir jaunimo laisvalaikį, puoselės jaunimo pilietines ir patriotines vertybes. Jaunieji šauliai taip pat ruošiami ekstremalioms situacijoms bei mokomi, kaip reaguoti iškilus karo grėsmei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių