Vilniaus meras su premjeru tarėsi dėl Nacionalinio stadiono statybų

  • Teksto dydis:

Vilniaus meras Remigijus Šimašius tikisi, jog kelis kartus atidėtas 90 mln. eurų vertės nacionalinio stadiono Vilniuje statybos ir valdymo koncesijos konkursas bus konkurencingas.

„Konkursas buvo pratęstas du kartus ir daugiau pratęsimų daryti nėra reikalo ir galimybių. Arba bus susidomėjimas, arba ne. Atitinkamai bus priimti ir sprendimai. Kol kas tikiuosi, kad dėl šio projekto bus konkurencija“, - po susitikimo su premjeru pirmadienį sakė R.Šimašius.

Anot jo, susidomėjimas Nacionalinio stadiono statybomis ir valdymu egzistuoja tarp potencialių konkurso dalyvių.

„Labai tikiuosi, kad atsiras susidomėjusių ir galėsime judėti su projektu. Artimiausiu metu baigiasi paraiškų pateikimo terminas. Mano žiniomis, susidomėjimas yra. Terminas paliktas maksimalus, siekiant pritraukti tarptautines kompanijas. Tikiuosi, kad paraiškų bus“, - tvirtino R.Šimašius.

Labai tikiuosi, kad atsiras susidomėjusių ir galėsime judėti su projektu. Artimiausiu metu baigiasi paraiškų pateikimo terminas. Mano žiniomis, susidomėjimas yra.

Premjeras Saulius Skvernelis sausio viduryje teigė, kad šalies įvaizdžiui kenkia faktas, jog vis dar nėra pastatytas Nacionalinis stadionas.

Vilniaus savivaldybė Nacionalinio stadiono koncesijos konkursą paskelbė praėjusių metų rugsėjį, tačiau paraiškų teikimo terminas buvo pratęsta du kartus ir dabar jų laukiama iki kovo pradžios. Savivaldybė šių metų pradžioje pranešė, jog lengvina konkurso sąlygas.

Apie ketinimus dalyvauti konkurse BNS yra patvirtinusi dujotiekių statybos ir nekilnojamojo turto nuomos bendrovė KDS grupė bei „Švyturio“ areną Klaipėdoje ir „Girstučio“ baseiną Kaune valdanti bendrovė „Infrastruktūra LT“.

Planuojama, kad stadiono komplekse įsikurs iki 300 vietų vaikų darželis, ne mažiau kaip 3 futbolo aikštelės, lengvosios atletikos stadionas, sporto salės, kultūros ugdymo centras ir biblioteka, sporto muziejus. Statybas planuojama pradėti 2019 metų balandį, kuomet įsigaliotų sutartis su konkurso nugalėtoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bedarbis

bedarbis portretas
Ne tartis reikia o dirbti, iki 2019 jau galima ir pastatyti o kitas dalykas tokiai ubagu valstybei nuo 2009 m kai pradejo statybas net skiriant po 10 mln euru i metus kad valstybei juokimngi pinigai stadionas jau butu buves pastatytas, deja pas mus i valdzia ateina ne su smegenim o su puodynem
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių