Futbolo sirgaliai reikalauja atstatyti „Žalgirio“ stadioną

  • Teksto dydis:

Futbolo sirgaliai reikalauja Vilniaus valdžios atsispirti investuotojų interesams ir įpareigoti juos atstatyti „Žalgirio“ stadioną Vilniuje. Meras Remigijus Šimašius sako suprantantis sirgalių susirūpinimą, bet vietą stadionui mato kitur, o čia norėtų parko ar kitos viešos erdvės.

Per pusšimtis futbolo sirgalių penktadienį prie Vilniaus savivaldybės surengė piketą bei įteikė merui peticiją - ja reikalaujama išsaugoti šiuo metu koreguojamame miesto bendrajame plane esančią nuostatą, jog plėtojamame sklype Rinktinės gatvėje, kur anksčiau buvo „Žalginio“ stadionas, turėtų būti statomas naujas stadionas. Šią teritoriją yra įsigijusi nekilnojamojo turto vystymo bendrovė „Hanner“, dalį jų ji jau nugriovė ir ketina čia statyti viešbutį, gyvenamuosius bei komercinius pastatus.

Galutinis siekis - atstatyti stadioną

„Mūsų akcija šiandien yra taiki ir mes kviečiame savivaldybę atsispirti bet kokiems interesams ir objektyviai įvertinti situaciją. Mūsų aštuoni žmonės šią vasarą protestavo prieš stadiono griovimą. Dauguma mūsų draugų jau buvo praradę viltį, nėjo ir tik naujausia informacija grąžino tą viltį, kad vienokiu ar kitokiu būdu Vilniaus „Žalgirio“ stadionas gali būti“, – žurnalistams sakė akcijos iniciatorius Marius Ramanauskas.

Jis pabrėžė, kad sprendimai stadioną parduoti privatiems investuotojams buvo priimti per pastarąjį dešimtmetį valdant keliems merams, galutinai stadioną griauti nuspręsta, dar miestą valdant konservatoriui Viliui Navickui, o iš detaliojo plano stadionas išbrauktas prie mero Artūro Zuoko.

„Stadionas griaunamas teisėtai – tiesiog toje vietoje turėtų atsirasti naujas stadionas“, – sako M.Ramanauskas.

Protesto iniciatorius nurodo, kad stadionas turėtų būti dengtas, galbūt tinkamas ir kitoms sporto šakoms, bet nesiektų nacionalinio stadiono statuso.

Akcijoje dalyvavęs televizijos žaidimų vedėjas Paulius Ambrazevičius sako, kad futbolo sirgaliams ši vieta yra „Lietuvos futbolo namai ir lopšys“, kur dar sovietmečiu tiek „Žalgirio“ klubas, tiek ir vėliau Lietuvos futbolo rinktinė pasiekė svarbiausių pergalių.

„Viltis miršta paskutinė. Bet šio reikalo imasi ta pati kompanija, kuri „Žalgirio“ komandą atkūrė nuo bankrutavusio klubo tik su istorija iki Lietuvos čempionų (...). Mes nereikalaujame kažko nerealaus. Jei Vilniaus taryba tiesiog laikysis to, kas jau nuspręsta, jei laikysis savo sprendimo, viskas bus gerai“, – BNS sakė P. Ambrazevičius.

R. Šimašius mato ne stadioną, o parką

Su protestuotojais susitikęs meras Remigijus Šimašius sako, kad šiuo metu teisininkai dar aiškinasi painiavą, kai teritorijos detaliajame plane stadionas nėra numatytas, nors bendrajame plane apie jį užsimenama. Anot jo, bus pasitelkiamos ir Aplinkos ministerijos institucijos, ir nepriklausomi teisininkai, aiškinantis, kiek savivaldybė dar turi galimybių turėti viešą erdvę, dėl to deramasi ir su „Hanner“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

palaikau

palaikau portretas
Niekas netrukdo teoriškai ir "Hanner" tapti sporto objekto-Žalgirio stadiono koncesininkais,nors tokių planų įmonė ir neturėjo.Aš išvis apie Avulį ir "Hanner" buvau neblogos nuomonės,kol neišgirdau apie Kviečių g.4 "šedevrą" Vilniuje po visų "Ozo parko" neįtikėtinų keistenybių.Dabar nesu tikras ir dėl buv.Žalgirio stadiono sklypo įsigijimo ir užstatymo plano skaidrumo,teisėtumo.O ta vieta yra futbolo,sunku net įsivaizduoti ten kažką kitko.

Jokie sirgaliai,

Jokie sirgaliai, portretas
tai šutvė vargšų už pinigus daro šou.

Romas

Romas portretas
Nejaugi valdyninkai ateje i darba dirbti...pradeda darba,savo interesu igyvendinima,ka valgyt,kaip vaikus i darzeli,i mokykla,univera...kur prasukt pinigeliu savo tikslam,kad diena praeitu produktyviai sau....paskui jau nera laiko Darbo darbui...turbut visiem tai aktualu visose srityse..?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių