Kirtimų romams ketinama siūlyti naują kaimą

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė rengia siūlymą Kirtimų taboro romus iškraustyti į naujai pastatytą kaimą.

Vilniaus miesto savivaldybė rengia siūlymą Kirtimų taboro romus iškraustyti į naujai pastatytą kaimą, praneša portalas 15min.lt.

Šis projektas rengiamas kartu su Seimo Narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisija ir Socialinių reikalų ir darbo ministerija.

„Turėjome ne vieną susitikimą dėl vietos paieškos. Norint parengti projektą, reikia turėti vietą, kur tą projektą galėtume įgyvendinti. Buvome numatę vieną tokią teritoriją ne Vilniaus mieste, bet nesulaukėme palaikymo iš kitų savivaldybių. Šiuo metu nagrinėjama tokia vieta mieste, kur nėra šalia gyventojų. Bet tai privati teritorija ir mūsų Miesto plėtros departamentas turi ištirti kaimynystės ir visus kitus aspektus“, – teigė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Naujoje gyvenvietėje būtų sudarytos normalios gyvenimo sąlygos, kraustytis ten galės tie, kurie norės. Čia ketinama leisti vystyti tradicinius romų amatus ir verslus.

Tokios gyvenvietės, pasak mero, jau yra sukurtos kitose šalyse – Vengrijoje, Čekijoje, Rumunijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

soc darbuotojas

soc darbuotojas portretas
reikia integruoti, o ne kurti rezervatus, pasimokykite iš Ispanijos, ten pasiekti geriausi romų integracijos rezultatai ES

666

666 portretas
kaleimą reik statyti o ne kaimą

nesąmonė

nesąmonė portretas
juk pastoviai per TV rodo, kad narkotikai pardavinėjami visose trobose, tai iš pradžių reikia narkotikų biznį sunaikinti, o paskiau juos iškelti, kodėl patikrinamos tik kelios lūšnos, o ne visos iš karto, margo genelio pasakos, kad čigonai kitur kurs amatininkų verslus, jų verslas yra narkotikai, o tiksliau jaunų žmonių žudymas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių