Vilniaus Katedros aikštėje įžiebta Kalėdų eglė

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniaus Katedros aikštėje, stebint tūkstantinei žiūrovų miniai, įžiebta Kalėdų eglė.

„Noriu visiems palinkėti, kad patirtumėte daug džiaugsmo su savo artimaisiais, kad džiaugtumėtės tuo, ką turime, kad švenčių laukimas tikrai būtų šiltas ir puikus“, – sakė sostinės meras Remigijus Šimašius.

Tviskanti 27 metrų aukščio eglė suformuota iš 70 tūkstančių lempučių, jai išpuošti panaudota beveik 900 žaisliukų, o bendras kompozicijos plotas – daugiau nei 2500 kvadratinių metrų, skelbia savivaldybė.

„Praėjusių metų Kalėdų eglės idėja gimė labai spontaniškai ir lengvai, o šių metų sumanymą teko racionaliau apgalvoti. Pradinis eglės puošybos taškas – praėjusių metų kompozicija“, – sako Vilniaus Kalėdų eglės autorius Dominykas Koncevičius.

Tai vienas iš daugelio renginių, vysiančių sostinėje šventiniu laikotarpiu.

Šeštadienį Rotušės aikštėje bus įžiebta kita Vilniaus Kalėdų eglė.

Tradiciškai įvairiomis pasaulio kalbomis susirinkusius prie eglutės pasveikins įvairių šalių ambasadų atstovai. Šventinį koncertą visiems dovanos Neringa ir „Tele bim-bam“. Linksmybės prie eglutės Rotušės aikštėje prasidės nuo 16 valandos.

Rotušėje nuo 12 val. visą dieną vyks jubiliejinė 15-oji Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė ir kalėdinio maisto paroda, kurioje skirtingų šalių ambasadų Lietuvoje atstovai pristatys savo šalių Kalėdų tradicijas, savo rankomis gamintus šventinius dirbinius. Šiais metais savo šalių stendus pristatys 30-ties valstybių ir bendruomenių bei 5-ių tarptautinių Vilniaus mokyklų atstovai. Rotušėje vyks daugybė pramogų, o mažuosius džiugins pats Kalėdų senelis iš Laplandijos.

Kalėdų labdaros mugės metu surinktos lėšos papildys labdaros fondą, kuris šiemet parems 10 organizacijų. Šįmet labdaros mugės organizaciniam komitetui pirmininkauja Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos prezidentė, Suomijos ambasadoriaus žmona Ebba Michelsson, mugę globoja premjero Sauliaus Skvernelio sutuoktinė Silvija Skvernelė ir mugės garbės ambasadorė ponia Alma Adamkienė.

Rotušės aikštėje taip pat vyks gražia tradicija tapusi Tarptautinė kalėdinio maisto paroda, kurioje šiltais gėrimais ir savo šalių patiekalais vaišins Čekijos, Gruzijos, Vokietijos, Indijos, Japonijos, Airijos, Ukrainos ir Rusijos atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių