Vilniaus Kalvarijų turguje – neįgaliesiems skirta socialinė akcija

  • Teksto dydis:

Prasidėjus vasarai, Vilniaus Kalvarijų turguje skelbiama socialinė akcija – trečiadieniais į turgų atvykstantys apsipirkti neįgalieji mokamoje automobilių stovėjimo aikštelėje mašinas galės palikti veltui.

Lengvata kviečiami pasinaudoti neįgaliųjų asmenų automobilių statymo kortelės turėtojai. Tokią kortelę išduoda Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Skelbdama akciją turgavietė jungiasi prie nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“.

„Kalvarijų turgaus iniciatyvą, orientuotą į neįgaliuosius, galėčiau pavadinti pirmuoju žingsniu socialaus verslo link. Europoje yra daug įmonių, kurios vadina save socialiu verslu, ir tai nėra neįgaliųjų organizacijos, tai – tradicinis verslas, tačiau socialiu jis vadinasi, nes atsisakydamas dalies savo pajamų investuoja į visuomeninius projektus“, – sakė Lietuvos neįgaliųjų draugijos pirmininkas Zigmantas Jančauskis.

„Mūsų akcijos tikslas – palengvinti sunkios negalios paliestų žmonių bei jų artimųjų kasdienybę, kurti neįgaliems asmenims draugišką fizinę bei emocinę aplinką, mažinti jų atskirtį“, – komentavo Ingrida Talžūnienė, Kalvarijų turgų administruojančios įmonės UAB „KTVG“ direktoriaus pavaduotoja.

Anot I. Talžūnienės, į turgų kasdien apsipirkti atvyksta kone 15 tūkst. žmonių, todėl nemokamam automobilių statymui parinkta laisvesnė savaitės vidurio diena – trečiadienis. Esant mažesniam pirkėjų srautui, bus daugiau laisvų vietų automobilių aikštelėje, be to, bus patogiau praeiti ar pravažiuoti specialiuoju vežimėliu praėjimuose tarp paviljonų, nereikės grūstis žmonių minioje.

Pernai rudenį renovuotoje aikštelėje automobiliams įrengta 160 vietų, iš jų 8 yra skirtos neįgaliųjų transportui. Trečiadienių akcijos metu, nemokamai palikti automobilį neįgalieji kviečiami ne tik specialiuoju ženklu „Neįgalusis“ pažymėtose, bet ir kitose laisvose automobilių aikštelės vietose.

UAB „KTVG“ direktoriaus pavaduotojos teigimu, bendradarbiaujant su neįgaliųjų organizacijomis ir vadovaujantis jų pasiūlytomis rekomendacijomis, Kalvarijų turgaus infrastruktūrą siekiama pritaikyti specialiems žmonių su įvairia negalia poreikiams nuo pat turgaus rekonstrukcijos pradžios. Pavyzdžiui, įsigytos žemesnės šaldymo vitrinos, kad jose esančius produktus galėtų matyti ir specialiuose neįgaliųjų vežimėliuose sėdintys žmonės. Be to, yra pritaikomi praėjimai tarp prekybos paviljonų, įėjimai-užvažiavimai į patalpas, įrengiami neįgaliųjų tualetai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių