Iš Vilniaus į Varšuvą „LOT“ keleivius skraidina jau 25-erius metus

  • Teksto dydis:

25-uosius veiklos metus Lietuvoje mininti Lenkijos oro bendrovė „LOT“ šią sukaktį sutinka džiaugdamasi greitų ir patogių skrydžių į Varšuvą populiarumu bei maršrutais iš dviejų Lietuvos oro uostų – Vilniaus ir Palangos.

Prieš ketvirtį amžiaus skrydžius iš Vilniaus pradėjusi „LOT“ buvo viena iš pirmųjų oro bendrovių, žengusių į neseniai Nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos aviacijos rinką.

Prasidėjus šių metų aviaciniam vasaros sezonui „LOT“ gali pasigirti tuo, kad skrydžiai iš Vilniaus į Varšuvos Šopeno oro uostą yra tarp vykdomų daugiausiai kartų per savaitę. Lėktuvai Lenkijos sostinės kryptimi iš Vilniaus ir atgal nuo kovo pabaigos kyla net 34 kartus per savaitę.

Lietuvos oro uostai skaičiuoja, kad 2016 m. „LOT“ iš Vilniaus ir Palangos oro uostų iš viso įvykdė beveik 2400 skrydžių ir aptarnavo daugiau nei 129 tūkst. keleivių.

„Bendrovei „LOT“ esame labai dėkingi už pasitikėjimą, parodytą po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo. Mūsų keleiviai greitai pamėgo tiek skrydžius į Varšuvą, tiek aviakompanijos siūlomas jungiamųjų skrydžių galimybes. Džiugu, kad šiandien jomis gali naudotis tiek Vilniaus, tiek Palangos keleiviai, o vasarą per Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo tako rekonstrukciją „LOT“ išmėgins ir Kauno oro uostą,“ – sakė Lietuvos oro uostų Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė.

„Mums didelis malonumas paminėti 25-ąsias tiesioginių skrydžių tarp Varšuvos ir Vilniaus metines. Žvelgiant iš istorinės perspektyvos, tai buvo vienas pirmųjų „LOT“ maršrutų. Po komunizmo žlugimo pradėjome naują savo veiklos etapą. Šiandien mes stipriname ryšius su savo kaimynais, o keleiviams skrydžius iš Vilniaus į Varšuvą siūlome 34 kartus per savaitę. Varšuvos oro uostas yra šiuolaikiškas transporto mazgas iš kurio galima pasiekti likusius Europos ir pasaulio miestus, tokius kaip Niujorkas, Los Andželas, Torontas, Pekinas, Tokijas ar Seulas“, - teigė „LOT“ Korporatyvinės komunikacijos direktorius Adrian Kubicki.

Įdomi istorinė detalė - aviakompanija „LOT“ pradėjo pirmąjį reguliarųjų skrydį per Vilniaus oro uostą. 1932 m. rugpjūčio 18 d. čia pirmą kartą nusileido oro linijų bendrovės orlaivis, vykdęs maršrutą Varšuva-Vilnius-Ryga-Talinas. Palangos oro uoste veiklą oro bendrovė pradėjo 2016 m. pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių