Vilniaus GMP vadovo konkurso laimėtojas atsisakė eiti pareigas

Vilniaus greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties vadovo konkursą laimėjęs Saulius Deveikis atsisakė šių pareigų, BNS sakė Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas.

Anot jo, dėl to šias pareigas nuo liepos turėtų pradėti eiti antrą vietą konkurse užėmęs Zdislavas Skvarciany.

Socialdemokratas Z.Skvarciany pastaruoju metu dirbo Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Asmens sveikatos priežiūros departamento direktoriumi. SAM atstovai patvirtino, kad jis iš pareigų ministerijoje pasitraukė praėjusią savaitę.

„Konkursą laimėjęs vadovas, matyt, išsigando besiklostančių aplinkybių, todėl konkurse antrą vietą užėmęs žmogus sutiko eiti pareigas, bet prieš jam užimant pareigas reikia gauti Specialiųjų tyrimų tarnybos pažymą“, – sakė G.Paluckas.

Anot jo, savivaldybė taip pat ketina kreiptis į teismą, kad būtų sustabdyti dabartinio vadovo Tadeušo Rodzo įsakymai dėl dispečerių atleidimo ar pervedimo į kitas pareigas.

„Savivaldybė šiandien kreipsis į teismą, kad būtų sustabdyta dispečerinės stabdymo veikla. Nuo liepos 1-osios pareigas pradedantis eiti naujasis vadovas tuos klausimus toliau spręs, bus atliekami veiksmai įstaigos viduje“, – sakė G.Paluckas.

Savivaldybė šiandien kreipsis į teismą, kad būtų sustabdyta dispečerinės stabdymo veikla. Nuo liepos 1-osios pareigas pradedantis eiti naujasis vadovas tuos klausimus toliau spręs, bus atliekami veiksmai įstaigos viduje.

Vilniaus GMP stoties administracija pirmadienį pranešė, kad visi stoties dispečeriai pasiprašė atleidžiami arba perkeliami į kitas pareigas.

Dispečeriai yra atsakingi už greitosios pagalbos brigadų siuntimą į nelaimės vietą. Tačiau pranešimas apie jų pasitraukimą nuo liepos yra tik šantažas, sako vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, nors jis pripažįsta, kad koordinuoti Vilniaus greitosios pagalbos automobilius Bendrasis pagalbos centras – dar nepasirengęs.

„Tai reiškia Vilniaus miesto, visos valstybės ir mūsų siūlomos reformos šantažą“, – BNS pirmadienį GMP stoties pranešimą komentavo vidaus reikalų ministras.

Tačiau, anot jo, Vilniuje krizė tikrai nekils.

„Jei visi dispečeriai išeitų, būtų perkelta laikinai iš kitų įstaigų, iš kitų GMP po keletą žmonių. Valstybėje dėl kelių dešimčių darbuotojų krizės tikrai nevyksta, tikrai nėra tokių skambučių srautų, kad pradėtų gatvėse mirti žmonės“, – ramino ministras.

Jau ne vienus metus bandoma GMP dispečerius integruoti į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC). Pagal naujausią Vidaus reikalų ministerijos siūlymą, 112 vieninteliu pagalbos numeriu taptų nuo 2019 metų, palikus vieną pagalbos numerį į BPC bus pradėtos integruoti ir šiuo metu atskirai dirbančios 8 greitosios medicinos pagalbos dispečerinės bei 11 policijos operatyvaus valdymo skyrių.

Pirmadienį išplatintame stoties administracijos pranešime spaudai sakoma, kad visi dispečerinės tarnybos darbuotojai pasiprašė nuo liepos atleidžiami arba pervedami į išvažiuojamąsias brigadas. Be to, Ryšių reguliavimo tarnyba paprašyta įpareigoti fiksuotų ir mobiliųjų ryšių operatorius nuo liepos visus skambučius, įeinančius į  tel. Nr. 85 263 8800, perjungti į bendrąjį pagalbos numerį 112.

Vidaus reikalų ministro teigimu, BPC dar nepasirengęs perimti greitosios pagalbos pajėgų valdymo.

„Mes nekalbame apie savaitę, dvi ar tris. Mes dabar deriname rengiamą Vyriausybės nutarimo projektą, deriname su įvairiomis institucijomis, numatysime pereinamąjį laikotarpį, per kurį laiką būtų galima tą paslaugą perimti. Bet jeigu jūs klausiate, ar kitą savaitę gali BPC perimti greitosios pagalbos valdymą, tai manau, kad jeigu būtų ekstremali situacija, tikrai Vilniaus miestas neliktų be greitosios pagalbos pajėgų iškvietimo ar valdymo“, – aiškino E.Misiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ach, žvelkim plačiau, prie ko čia GMP?.. Kartais spaudoje skaitom: "Pagal sąrašą į Seimą išrinktas/turintis papult asmuo atsisakė prisiekt"... o jei taip ir išrinktasis Prezidentu savo paskyrimo atsisakytų, AR tai ne pasityčiojimas iš tų kurie tus rinkimus (konkursą) organizuoja, AR tai ne spjūvis mums visiems?.. Taip kad prieš tokius patvirtinant kandidatais tokie TURI prisiekt kad rinkimus (konkursą) laimėję TINKAMAI tas pareigas vykdys; kitu gi atveju turėtume priesaikos sulaužymą su visomis dėl to pasekmėmis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių