Vilniaus centre – nematytas vaizdas: gatvėmis blaškėsi šernas

  • Teksto dydis:

Trečiadienio rytą į Vilniaus centrą užklydo šernas.

Žinia apie Užupyje klaidžiojantį laukinį gyvūną socialiniuose tinkluose pasidalijo vilnietė.

„Šįryt Vilniaus centre Užupyje blaškėsi išsigandęs šernas. Tikiu, kad neretai pasitaiko, jog į miestą atbėga laukiniai gyvūnai, o sistemos, kaip juos saugiai išvesti iš miesto vis dar nėra - tarnybos sutrikusios, nežino, ką daryti ir kaip reaguoti, o žmonės išsigandę. Matant tarnybų pasimetimą, baisu, kad bus pasirinktas greičiausias kelias - vargšą gyvūną nušauti. Tikiuosi, kad šįkart tarnybos šerniuką saugiai nuvys už miesto centro“, – dėl žvėries likimo nerimavo moteris.

Vilnietė tvirtina apie mieste klaidžiojantį šerną pranešusi Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybai „Nuaras“, bet įmonės reakcija buvo nuvilianti, moteris sulaukė raginimo skambinti į Maisto ir veterinarijos tarnybą.

„Skambinau į Gyvūnų globos ir kontrolės tarnyba "Nuaras", kurie finansuojami iš mokesčių mokėtojų ir gauna pinigus už tai, kad pasirūpintų gyvūnais. Pirma jų reakcija buvo labai nuvilianti - "kreipkitės į maisto ir veterinarijos tarnybą - jie šernais pasirūpina" ir leido suprasti, kad utilizuoja. Buvo akivaizdu, kad "Nuaras" nieko nenori daryti... Kai pasakiau, kad nejuokautų dėl nušovimo ir kad dirbtų savo darbą ir pabandytų išginti gyvūną, pasakė, "jūs nemanykit, kad tai lengva"! Tai niekas nesako, kad lengva, bet finansavimą už tai gaunate! Nežinau, kas skiria finansavimą tokioms tarnyboms, bet jei tai Aplinkos ministerija, tai labai persvarstyčiau, ar verta finansuoti atsainiai į darbą žiūrinčias institucijas“, – atsainiu atsakingų institucijų darbu piktinosi vilnietė.

Atsirado ir laukinių gyvūnų nesibijančių internautų: „Alytuj briedis laksto po miestą jau keli metai ir kažkaip nepanikuojam. Visiem vietos po saule užtenka“, – patirtimi dalijosi alytiškė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
nuo kada uzupis centras? ten sale miskiukai...

...

... portretas
Šernas nešė peticiją į Seimą dėl jų genocido?.. ;)

Kelias dulkees.....

Kelias dulkees..... portretas
Matyt pradejo kviestis sernus , jei teks kam begti. Sernas matyt dar neaprupintas GPS , todel negalejo pasiekti adresato. . Sernu pareikalavimas labai dides, nes per siena ir i krumus, nesuseks buvusi ar dar esama , bendra saugos sistema .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių