Vilniaus centre iškils multifunkcinis pastatas

Tarptautinės architektūros žvaigždės ir garsiausi Lietuvos architektai Vilniui siūlo vizijas, kaip turėtų atrodyti sklypas tarp universalinės parduotuvės ir buvusio „Lietuvos“ viešbučio. Verslas čia mato biurų, viešbučio patalpas su viešosiomis erdvėmis.

„Tai yra vienas iš Vilniaus miesto simbolių, aukštybinių pastatų kalva ir šitas pastatas bus matomas iš daugelio apžvalgos panoramų, todėl buvo kelti ypatingi reikalavimai šitai vietai ir labai džiugu, kad investuotojas suorganizavo tokio lygio konkursą“, – vertino Vilniaus vyriausiasis architektas Mindaugas Pakalnis.

Architektų sąjungos pirmininko Mariaus Šaliamoro manymu, naujas pastatas turėtų suteikti naują veidą miesto daliai, kuri, anot jo, šiuo metu nedaro garbės sostinės centrui.

Didžiausiame ir daugiausia užsienio žvaigždžių surinkusiame architektūros konkurse darbus pristato: „Studio Fuksas“ iš Italijos, „Arrow“ ir „PLH Arkitekter“ iš Danijos, estai „KOKO Architects“ bei „Studio Libeskind“ iš JAV.  Konkurse dalyvauja ir žymiausi Lietuvos architektai: „R. Paleko ARCH studija“, „AKG“, „SP Architektų Grupė “, „G. Natkevičius ir partneriai“ ir „Arches“.

Pastato plotas sieks apie 19 tūkst. kvadratinių metrų, jame bus įkurta apie 1000 darbo vietų, o viešbutyje bus apie 300 kambarių. Investicijos sieks apie 40 mln. eurų. Tarptautinio konkurso rezultatai turėtų būti žinomi ketvirtadienį.


Šiame straipsnyje: Vilniusarchitektaipastatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių