Vilniaus baseino statytojai siekia prisiteisti 130 tūkst. eurų

Vilniaus Lazdynų baseino statytojai siekia iš Vilniaus valdžios prisiteisti beveik 130 tūkst. eurų – tiek vertinami projekte nenumatyti papildomi darbai.

Vilniaus apygardos teismo atstovė spaudai Lina Nemeikaitė BNS patvirtino, kad generalinė statybos  rangovė įmonė „Irdaiva“ prašo jai priteisti 128,5 tūkst. eurų. 

„Irdaivos“ generalinis direktorius Vitas Lopinys BNS sakė, kad atliekant statybos darbus paaiškėjo, jog techniniame projekte dėl betonavimo darbų ir armatūros įsivėlė klaidų.

„Buvo diskusija, susirašinėjimas su Vilniaus miesto savivaldybe, jų atstovais – Vilniaus vystymo kompanija. Nerasta bendrų taškų. Todėl manydami, kad esame teisūs, nes pagal Viešųjų pirkimų įstatymą, pagal techninį projektą tai traktuojama kaip papildomi darbai, dėl to kreipėmės į teismą priteisti šią sumą“, – teigė V. Lopinys.

Savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis sako, kad verslo bylinėjimasis su viešuoju sektoriumi „yra kasdienybė“, kai nepavyksta pasiekti sutarimo.

„Pats techninis sprendimas yra priimtas, nesutarimas yra tik dėl apmokėjimo už jį galimybių“, – BNS teigė P. Poderskis.

Savivaldybės atstovai jau anksčiau pripažino, kad pernai vasarą pradėtos Lazdynų baseino Vilniuje statybos nebus baigtos laiku tiek dėl techninių kliūčių, tiek ir dėl diskusijų su rangovais dėl suplanuotų statybos detalių – sieninių plokščių, kad šios atitiktų europinius reikalavimus, bet kainuotų brangiau.

V. Lopinys sako, kad nuo pernai rudens kilus ginčų dėl techninių sprendimų, dalis darbų buvo sustabdyta.

„Tie darbai, kurie nebuvo susiję su techninio projekto sprendinių tikslinimais, keitimais, vyko toliau ir tebevyksta. Bet esminis buvo klausimas stogo konstrukcijos – kol jis nebuvo išspręstas, toje dalyje fiziškai negalėjome daryti darbų, nes kilo grėsmė pastato stabilumui, tai buvo saugumo klausimai“, – aiškino jis.

P. Poderskis anksčiau pripažino, kad dėl trukdžių darbai nebus baigti trečiąjį 2018 metų ketvirtį, kaip planuota anksčiau, o tik 2019-ųjų pradžioje. Vis dėlto dabar V. Lopinys mini vėlesnį terminą.

„Šis ginčas niekaip neįtakos statybos, nes diskusijai iškilus nestabdėme darbų, nors tai galėjome daryti pagal galiojančius teisės aktus, bet atsižvelgėme, kad tai – visuomeninės svarbos objektas (...). Atsižvelgiant į pakeitimus, 2019-aisiais darbai bus baigti. Bet pagal tai, ką matome, be jokios abejonės, ne metų pradžioje, o antrojoje metų pusėje baseinas veiks“, – sakė jis.

Sovietmečiu statytas Lazdynų baseinas nugriautas pernai rugpjūtį, naująjį baseiną už 21,8 mln. eurų stato bendrovės „Irdaiva“ vadovaujamas konsorciumas, kuriame taip pat dalyvauja „Axis Power“, „MG Baltic“ valdoma „Mitnija“, „HSC Baltic“ ir „Montuotojas“.

Sutartyje buvo numatyta, kad naujojo baseino statybos turėtų būti baigtos iki 2018-ųjų pabaigos. Sporto kompleksą projektavo bendrovė „Cloud architektai“ su olandų įmone „Slangen+Koenis International“.

„Irdaiva“ su bendrove „Statybų kodas“ laimėjo ir kito, mažesniojo baseino Fabijoniškėse statybų konkursą, jis už 3,1 mln. eurų turėjo būti užbaigtas iki šių metų balandžio, tačiau darbai taip pat vėluoja – baseinas dar neatidarytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kieno klaidos, TO ir atsakomybė, prie ko čia valdžia.

Asta

Asta portretas
Dėl Fabijoniškių baseino tikras siaubas nes aš netoli baseino gyvenu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių