Vilniaus ateitis – aukštųjų technologijų plėtra

Viešėdamas Lietuvos biofarmacijos lyderės "Sicor Biotech" vaistų gamykloje Vilniaus meras Vilius Navickas sakė sieksiąs, kad sostinė taptų išsilavinusių žmonių ir aukštųjų technologijų pramonės miestu, kuris didelę pridėtinę vertę kurtų visai valstybei.

"Tikiu, kad Vilnius gali būti dar ryškiau matomas ne tik regiono, bet pasaulio aukštųjų technologijų žemėlapyje. Todėl sostinė stengsis prisidėti užtikrindama aukštųjų technologijų įmonių plėtrą, palankias infrastruktūros ir verslo sąlygas, taip pat rūpintis, kad čia gyventų ir dirbtų kuo daugiau išsilavinusių, aukštos kvalifikacijos mokslininkų, gebančių kurti visuotinai konkurencingus produktus", – sakė V.Navickas ir pažadėjo siekti, kad aukštosios technologijos turėtų reikiamas prielaidas plėtrai Vilniuje.

Pasak "Sicor Biotech" vadovo prof. Vlado Algirdo Bumelio, siekis paversti Lietuvą aukštųjų technologijų pramonės šalimi turi būti bendras ir verslo, ir valdžios institucijų atstovams. "Mūsų tikslas ambicingas: 2020 m. biotechnologijų pramonė Lietuvoje turi uždirbti 1 proc. šalies BVP. Taigi "Sicor Biotech" ne tik kuria naujus ir unikalius vaistus, bet ir siekia, kad Lietuvoje susikurtų dar bent viena dvi panašios biotechnologijų įmonės, kurios gamintų vaistus ir diagnostikos priemones, o Lietuva pajustų dar didesnę naudą iš investicijų į mokslą", – pabrėžė prof. V.A.Bumelis.

Molėtų plente įsikūrusioje modernioje biotechnologinių vaistinių preparatų gamykloje sostinės meras susipažino su sunkioms ligoms gydyti skirtų rekombinantinių vaistinių preparatų gamyba, stebėjo, kaip užtikrinama aukšta vaistų kokybė ir saugumas. Vilniaus vadovas taip pat domėjosi toje pačioje teritorijoje plėtojamo mokslo, verslo ir studijų slėnio "Santara" plėtros perspektyvomis, "Sicor Biotech" bendradarbiavimu su Vilniuje įsikūrusiomis aukštosiomis mokyklomis.

Pasak "Sicor Biotech" vadovo, šiandien bendrovė yra vienintelė regione visiems ES onkologiniams pacientams tiekianti šalyje pagamintą vaistinį preparatą, todėl "Sicor Biotech" aktyviai prisideda prie mokslo, verslo ir studijų slėnio "Santara" plėtros.

Biofarmacijos įmonės vadovo teigimu, bendrovėje gaminamų aukštos pridėtinės vertės biotechnologinių produktų eksportas šiandien sudaro 70 proc. pardavimo, dėl visoje ES registruoto onkologinio preparato "TevaGrastim" (filgrastimo) per artimiausius metus tikimasi eksportą padvigubinti, jį išplėsti į JAV ir Japoniją. "Sicor Biotech" dirbančių biotechnologų sukurti vaistiniai preparatai parduodami daugiau nei trisdešimtyje pasaulio šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių