Vilniaus arkikatedroje įšventintas naujas vyskupas

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Vilniaus arkikatedroje įšventintas naujas vyskupas Darius Trijonis, pranešė Vilniaus arkivyskupijos kurija.

Naujasis vyskupas po konsekracijos iškilmių taps Vilniaus arkivyskupo Gintaro Grušo pagalbininku. Jis šias pareigas dalysis su vyskupu Arūnu Poniškaičiu.

44-erių Romoje mokęsis D. Trijonis kunigu tapo 1997 metais.

Jis yra dirbęs Telšių kunigų seminarijos prefektu, trejus metus darbavosi kaip klierikų ugdytojas ir dėstytojas. Seminarijoje dėstė bendrąją pastoracinę teologiją, šeimos ir santuokos pastoracinę teologiją, ekumeninę teologiją, pažinimo filosofiją ir metafiziką.

D. Trijonis yra tarnavęs Klaipėdos rajone esančioje Plikių Šv. Šeimos parapijos klebonu, rūpinosi bendruomenės telkimu ir bažnyčios statyba Slengiuose, taip pat dirbo Lietuvos vyskupų konferencijos sekretoriate Vilniuje generalinio sekretoriaus pavaduotoju, buvo leidyklos „Katalikų pasaulio leidiniai“ valdybos narys. Jis taip pat talkino Vilniaus arkikatedros sielovadinėje veikloje.


Šiame straipsnyje: Darius Trijonisvyskupas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kazys A.

Kazys A. portretas
Įdomus vaizdelis. Popiežiaus paskirto vyskupo Dariaus Trijonio inauguracijos iškilmėse Arkikatedroje dalyvavę ir transliaciją per TV stebėję tikintieji nuoširdžiai pasidžiaugė labai prasminga ir itin jautria procedūra bei tuo, kad gavo dar vieną jauną, išsilavinusį ganytoją. Tuo tarpu internete apsėstųjų traukulių tąsomi parmazonai, prisiminę senojo buldozerinio ateizmo pamokas, taškosi neapykantos ir pagiežos seilėmis. Tuščios jūsų pastangos. Nors vaizduojate narsius "teisuolius", bet iš tikrųjų jūsų sieliūkštės neramios. Jums reikalinga ramybė, kurios nežinote kur ieškoti. Todėl ir blaškotės tamsybėje.

Anonimas

Anonimas portretas
SVENTE VILNIECIAMS,ISIGIJUS NAUJA,SLYKSTU,PYDARASTA,

...

... portretas
Ech, o kur Zebedeno pasekėjai?..
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių