Paskirti du Vilniaus administracijos direktoriaus pavaduotojai

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojais trečiadienį paskirti Danuta Narbut bei Gediminas Miškinis.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – krikščioniškosios šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) deleguota D. Narbut, iki šiol ėjo administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas Vilniaus rajono savivaldybėje, G. Miškinis iki rugpjūčio ėjo Vilniaus universiteto kanclerio pareigas, pastarąsias dvi savaites dirbo Remigijaus Šimašiaus patarėju.

Pedagoginį ir vadybinį išsilavinimą turinti D. Narbut 2013-2015 metais ji jau ėjo šias pareigas Vilniaus mieste, ji bus atsakinga už miesto plėtrą, socialinės apsaugos, sveikatos sritis, už dalį miesto ūkio ir transporto klausimų, išskyrus komunalinę sritį. Anksčiau D. Narbut dirbo mokytoja, 13 metų vadovavo Vilniaus rajono mokyklai–darželiui ,,Margaspalvis aitvarėlis“. Vilniaus rajono savivaldybėje ji buvo atsakinga už švietimo, kultūros, sporto, viešosios tvarkos, viešųjų ryšių veiklos sritis. Pernai D. Narbut su LLRA-KŠS dalyvavo Seimo rinkimuose.

G. Miškinis bus atsakingas už miesto ūkio, komunalines sritis, taip pat Saugaus miesto ir Turto departamentų klausimus. 1996-2002 metais G. Miškinis ėjo ūkio viceministro pareigas, vėliau dirbo Ūkio ministerijos valstybės sekretoriumi, kancleriu, Taip pat Vilniaus universiteto kancleriu. G. Miškinis su kitais Ūkio ministerijos vadovais buvo kaltinamas dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, kai 2008 metais, be konkurso pasirinkus Jonavos "Achemą", buvo steigiama suskystintų dujų importo terminalo valdymo įmonė Gamtinių dujų terminalas. Jis buvo išteisintas.

Parengtuose sprendimuose siūloma jiems taip pat numatyti 60 proc. pareiginės algos dydžio priemoką „už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą“.

27-erių informacinių technologijų specialistas Povilas Poderskis  savivaldybės administracijos direktoriumi tarybos sprendimu paskirtas savaitę. Jis pakeitė nuo kadencijos pradžios šiose pareigose buvusią Almą Vaitkunskienę – ją taryba atleido tik iš antrojo karto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių