Viceministras: artėjant žiemai nuošliaužų Gedimino kalne neišvengsime

Vilniuje tęsiami Gedimino kalno tvarkybos darbai, kuriuos planuojama pabaigti kitų metų antrojoje pusėje. Čia vykdomi archeologiniai tyrimai, turėję pasibaigti iki rudens pradžios, dėl oro sąlygų galimai užtruks iki rudens vidurio, tuomet bus pateikta daugiau informacijos apie archeologinius radinius.

Ant Gedimino kalno neseniai pradėjo dirbti bokštinis kranas ir „ekskavatorius-voras“, jie šiaurės vakarų pusėje padės sumontuoti pirmąsias akmenų prikrautas dėžes. Šie gabionai skirti kalno šlaitams tvirtinti.

Visuomenėje pasigirsta abejonių, kodėl darbai atliekami sunkiąja technika, o ne paprastais įrankiais, esą tai gali neigiamai paveikti Gedimino kalno būklę.

„Mes juk, iš esmės, galinėjamės su laiku, tai mums būtinai reikia mechanizuotos pagalbos, nes rankiniu būdu mes tiesiog nesuspėtume pasiruošti žiemai, – tikina kultūros viceministras Renaldas Augustinavičius. – Reikėtų atkreipti dėmesį, kad visuomenė nenusigąstų, kad tikrai tų vadinamų nuošliaužų, nuoplovų dar bus artėjant tiek rudeniui, tiek žiemos sezonui. Jų tikrai neišvengsime, bet pati situacija yra nuolat stebima.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Nečiūnas

Žilvinas Nečiūnas portretas
„Mes juk, iš esmės, galinėjamės su laiku, tai mums būtinai reikia mechanizuotos pagalbos, nes rankiniu būdu mes tiesiog nesuspėtume pasiruošti žiemai, – tikina kultūros viceministras Renaldas Augustinavičius." Nereikia, Renaldai, eilinį kartą meluoti. Tvarkymo darbai prasidėjo birželio 19 dieną. Kasinėjimai ekskavatoriumi - rugpjūčio antrą savaitę. Laiko paprastos preparacijos būdu ištirti ir nukasti antropogeninius pusmetrio storio sluoksnius buvo daugiau negu pakankama. Aš juk nesiginčyju, kad didžioji (nors ir ne visa, kaip yra bandoma įteigti) sluoksnių dalis yra maišyta, ištirti tokius sluoksnius galima sąlyginai greitai ir paprastai. Kas būtų, jei tai būtų kitaip, ir, tarkim, ant šlaito gulėtų gulėtų trys metrai XIV a. nejudinto sluoksnio. Pagal Jūsų "logiką", turbūt reikėtų paimti patį didžiausią buldozerį ir tokį sluoksnį nustumti. Be to, sąmatoje buvo visgi užrašytas rankinis darbas... Viceministras Renaldas Augustinavičius: "Reikėtų atkreipti dėmesį, kad visuomenė nenusigąstų

Taigi

Taigi portretas
Tiek metų neslinko kalnas, o kai tik medžius iškirto, ir pradėjo slinkti, tai dabar turėtų ir sumokėti tie kaltininkai, o ne mokesčių mokėtojai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių