VGTU studentams – daugiau praktikos galimybių

  • Teksto dydis:

Konkurencingo specialisto paruošimas neatsiejamas nuo praktikos žinių, tačiau ne visiems studentams pavyksta praktikai rasti specialybę atitinkančią įmonę ar gauti tiriamiesiems darbams reikiamų duomenų.

Konkurencingo specialisto paruošimas neatsiejamas nuo praktikos žinių, tačiau ne visiems studentams pavyksta praktikai rasti specialybę atitinkančią įmonę ar gauti tiriamiesiems darbams reikiamų duomenų. Tikimasi, kad šias problemas padės išspręsti Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) ir Lietuvos verslo konfederacijos (LVK), kuri atstovauja per 3 tūkst. Lietuvos įmonių, pasirašyta bendradarbiavimo sutartis.

„Ugdyti verslo srities inovatorius ir lyderius visada buvo vienas iš VGTU tikslų. Sutartis su Lietuvos verslo konfederacija – dar vienas būdas sustiprinti verslo ir mokslo partnerystę. Tikiu, kad numatomas ilgalaikis bendradarbiavimas ne tik padės VGTU paruošti konkurencingus ir darbo rinkos poreikius atitinkančius specialistus, bet ir leis lengviau kartu įgyvendinti iniciatyvas, kuriančias pažangią Lietuvos verslo visuomenę“, – sakė VGTU rektorius prof. Alfonsas Daniūnas.

Ypatingas dėmesys bendradarbiaujant bus skiriamas studentų praktikoms. LVK prezidentas Valdas Sutkus tikisi, kad bendradarbiavimo sutartis leis lengviau paruošti reikiamą techninių specialybių atstovų kiekį, kuris papildys didžiausių ir perspektyviausių Lietuvos verslo įmonių kolektyvus.

„Mes ypač remiame technikos mokslus, nes šios srities specialistų Lietuvoje trūksta. Esame pasiruošę su universitetu bendradarbiauti įvairiomis kryptimis – tai bendri projektai, studentų praktikos, dalyvavimas studentų darbų gynimuose ir tyrimams reikalingų duomenų suteikimas. Ne tik studentai gaus realios naudos – VGTU ugdomi specialistai mūsų įmones taip pat labai domina. Matau bendradarbiavimo galimybių su tokiais mūsų nariais, kaip transporto asociacijos LINAVA, LINEKA, „Lietuvos geležinkeliai“, asociacija INFOBALT, „Microsoft“, „IBM Lietuva“, „Alna“, „Tieto“, Lietuvos prekybos įmonių asociacija, inžinerinių sistemų bendrovė „Fima“ ir kitos“, – sakė V. Sutkus.

VGTU – bene vienintelis universitetas, kuriame per visą nepriklausomybės laikotarpį praktikos atlikimas nebuvo panaikintas nė vienoje studijų programoje. Paskutiniais metais pastebimas vis didesnis verslo įmonių noras bendradarbiauti, skirti talentingiems studentams stipendijas, suteikti praktikos ar darbo galimybes. VGTU Integracijos ir karjeros direkcija bendradarbiauja su darbdaviais ir studentams reguliariai atnaujina darbo ir praktikos skelbimų duomenų bazę. Remiantis statistiniais duomenimis, 2014 metais darbo ir praktikos skelbimų skaičius studentams padidėjo 30 proc. Šiais metais įsigaliojo ir nauja praktikų atlikimo tvarka, kuri yra labai palanki motyvuotiems studentams, mat leidžiama neapsiriboti konkrečiu praktikos atlikimo laiku, taip praktiką gali atlikti ir studentai, kuriems tai nėra privaloma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių