„Velomaratono“ dalyviai pagerbs savanorio A. Sakalausko atminimą

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 21 dieną, sekmadienį, prie Seimo rūmų įsikurs dviračių renginio „Velomaratonas“ miestelis, kur startuos, finišuos bei bus apdovanoti dviratininkai, vyks kiti pramoginiai ir sportiniai renginiai šeimai. Renginių pradžia – 9 val.

Prie Seimo rūmų vyksiančios dviračių šventės organizatoriai pagerbs 1991 m. rugpjūčio 21 d. prie Seimo rūmų įvykusiame susirėmime su sovietų kariškiais žuvusio Parlamento gynėjo, kario savanorio Artūro Sakalausko atminimą. Apie 11.30 val. greičiausias „Velomaratono“ sportininkas prie paminklo paskutiniajai Lietuvos sovietinės okupacijos aukai padės gėlių. Minėjimo renginys prie paminklo įvyks 18 val.

„Velomaratone“ dalyvaus ir Seimo komanda – Seimo nariai, Seimo kanceliarijos darbuotojai su šeimų nariais. Seimo atstovai taip pat įteiks apdovanojimus: 13.30 val. Seimo Pirmininko pavaduotojas Algirdas Sysas – nugalėtojoms moterų absoliučioje įskaitoje, 16.15 val. Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Vydas Gedvilas – antrai gausiausiai „Velomaratono“ komandai.

Sekmadienį „Velomaratono“ dalyviai ir miesto svečiai galės aplankyti šalia Seimo rūmų įsikūrusiame palapinių miestelyje veiksiančią Seimo palapinę, čia jų lauks žinių apie Seimą ir Europos Sąjungą viktorinos bei smagūs prizai. Nuo 10 iki 17 val. lankytojams bus atviras Seimo Sausio 13-osios memorialas.

„Velomaratonas“ vyks septintąjį kartą ir tai yra vienas didžiausių dviračių renginių Lietuvoje. Tai keturiomis vertybėmis – ekologija, saugumu, sveikata ir šeima – paremta iniciatyva, kuria siekiama stiprinti dviračių kultūrą Lietuvoje, formuojant naują ir išskirtinę tradiciją. Seimo nariai ir Seimo kanceliarijos darbuotojai aktyviai įsitraukia į panašias akcijas – dalyvauja bėgimo maratonuose, krepšinio turnyruose ir kituose sporto renginiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių