Per Vėlines – eismo ribojimai šalia kapinių ir daugiau policijos

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė primena, kad lapkričio 1-4 dienomis Rokantiškių, Saltoniškių, Karveliškių ir Kairėnų kapinių prieigose šalia autobusų stotelių, apsisukimo žiedų, kapinių įėjimo vartų bus draudžiamas automobilių stovėjimas.

Lapkričio 1 dieną keisis eismo organizavimas prie Rokantiškių, Karveliškių, Saltoniškių, Kairėnų kapinių ir transporto eismas bus nukreipiamas apylankų maršrutais. Lapkričio 1 dieną pakeitimai galios nuo 7 iki 22 val.

Transporto eismas į Rokantiškių kapines iš Stepono Batoro gatvės lapkričio 1 dieną bus nukreiptas per Naujosios Vilnios rajoną, A. Kojelavičiaus, Šiaurės, Uosių, Kalno ir Rokantiškių gatvėmis. Automobilius bus galima statyti aikštelėse ir kelkraščiuose, kur jie nekliudo eismui ir nėra automobilių statymą draudžiančių kelio ženklų.

Lapkričio 1 d. Ąžuolyno gatvėje, ties Saltoniškių kapinėmis bus draudžiamas transporto eismas. Keliaujantys iš Laisvės prospekto galės privažiuoti iki automobilių stovėjimo vietų Viršuliškių gatvėje, o iš Ozo gatvės – iki automobilių stovėjimo aikštelių Ąžuolyno gatvėje.

Eismo į Kairėnų kapines organizavimas keisis lapkričio 1 dieną – automobilių eismas nuo Nemenčinės plento pusės iš Kairėnų gatvės bus nukreiptas apvažiavimu Šilėnų gatve, o nuo Plytinės gatvės link kapinių bus nustatytas vienpusis eismas.

Eismo organizavimas lapkričio 1 dieną keisis ir Karveliškių kapinių prieigose. Vykstantys savo transportu į Karveliškių kapines per Pilaitės rajoną galės privažiuoti prie kapinių ne pagrindiniu, bet aplinkiniu keliu, esančiu už 1 km nuo pagrindinio įvažiavimo, važiuojant link Sudervės. Į Karveliškių kapines rekomenduojama įvažiuoti iš Vilniaus rajono savivaldybės Sudervės seniūnijos pusės. Šias kapines galima pasiekti ir palikus savo automobilį Žvėryno žiede esančioje „Statyk ir važiuok“ aikštelėje bei įsėdus į 63-iojo maršruto autobusą.

Eismo dalyviai prašomi būti atidūs, laikytis kelių eismo taisyklių ir eismo reguliuotojų nurodymų. Nepalikti automobilių, kurie sudarytų kliūtį ir trukdytų sklandžiam transporto eismui, ypatingai viešajam transportui. Minėtomis dienomis prie kapinių patruliuos policijos pajėgos.

Viešasis transportas važiuos dažniau

Savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ praneša, kad artėjant Vėlinių laikotarpiu, iki lapkričio 4 d., gyventojų patogumui 37, 38, 63, 114 ir 115 maršrutų autobusai kursuos dažniau. Lapkričio 1 d. dažniau važiuos ir 2, 7, 16 bei 19 maršrutų troleibusai.

Taip pat Vėlinių laikotarpiu bus sustiprinta automobilių parkavimo kontrolė ir eismo judėjimo tvarkos priežiūra kapinių prieigose bei šalia esančiuose viešojo transporto žieduose. SĮ „Susisiekimo paslaugos“ viešojo transporto keleivių kontrolės ir parkavimo kontrolės komandos prižiūrės tvarką, jog nebūtų blokuojamos stotelės bei jų prieigos užtikrinant sklandų viešojo transporto eismą. Vairuotojų prašoma būti atidiems, nepalikti savo automobilių viešojo transporto stotelėse ir laikytis reguliuotojų nurodymų.

Lapkričio 1 d. dėl gausaus kapinių lankytojų skaičiaus bei intensyvaus transporto eismo Rokantiškių ir Saltoniškių kapinių prieigose keisis 7 ir 115 autobusų maršrutų trasos.

7 maršruto autobusai važiuodami link Šiaurės miestelio iki stotelės Viršuliškės kursuos įprasta trasa, o toliau – Laisvės pr., Buivydiškių gatve ir įsukę į Ozo g. grįš į savo trasą. Važiuodami pakeista trasa autobusai nestos Ąžuolyno stotelėje, tačiau papildomai stos stotelėse Šaulių sąjunga, Pal. Jurgio Matulaičio bažnyčia, Rygos, Buivydiškių ir Vaikų kaimas (link Lazdynų).

115 maršruto autobusai kursuodami link Naujosios Vilnios važiuos iki stotelės Rokantiškės, kur apsisuks ir toliau važiuos apylanka – Viršupio, Mildos ir S. Batoro gatvėmis, o įvažiavę į Pramonės gatvę grįš į savo trasą. Važiuodami pakeista trasa link Naujosios Vilnios autobusai nestos Klonio, Rokantiškių sodai, Žilvičių, Uosių sodai, Duburio, Kalno, Paparčių, Uosių, Alberto Kojelavičiaus ir Dūmų stotelėse. Kursuodami pakeista trasa link Naujosios Vilnios autobusai papildomai stos stotelėse Lyglaukiai, Šilo, Viršupis, Mildos, Pūčkorių atodanga, Pūčkoriai, Stepono Batoro ir Lelijų. Atgal Antakalnio kryptimi autobusai kursuos įprasta trasa.

Sustiprintas policijos patruliavimas

Visų Šventųjų bei Vėlinių dienomis policija ypatingą dėmesį skirs patruliavimui prie kapinių, kur pareigūnai didelį dėmesį skirs saugaus eismo priežiūrai, tinkamam eismo reguliavimui, kad nesusidarytų transporto priemonių spūstys ir taip būtų išvengta žmonių nepasitenkinimo.

Sustiprintos pajėgos prie kapinių ir prieigose dirbs nuo spalio 31 iki lapkričio 2 d. Didžiausias dėmesys skiriamas didžiausioms Karveliškių ir Rokantiškių kapinėms. Pagrindinis uždavinys ‒ viešosios tvarkos ir saugaus eismo bei visuomeninio transporto nepertraukiamo vykimo užtikrinimas. Prie kapinių transporto priemonių eismo pakeitimai bus lapkričio 1 d., visa informacija apie pakeitimus paskelbta Vilniaus miesto savivaldybės tinklapyje. Svarbu, kad vykstantys į kapines privalo paisyti kelio ženklų reikalavimų, geranoriškai vykdyti policijos pareigūnų, Vilniaus miesto savivaldybės darbuotojų reikalavimus, būti kantriems ir pakantiems vieni kitiems. 

Policija primena, kad prieš išvykstant aplankyti artimųjų kapų, būtina pasirūpinti savo turto sauga: nepalikti atidarytų langų, užrakinti duris, paprašyti kaimynų, kad pasidomėtų, ar svetimi (įtartini) asmenys nesidomi paliktu butu (namu), o atvykus į kapines, nepalikti automobiliuose vertingų daiktų, išlipus – užrakinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių