Valdžia dalija pinigus krepšinio klubams, o mokyklas remontuoja tėvai

Pirmosios rugsėjo dienos dažnai virsta visuotine rinkliava iš moksleivių ir darželinukų tėvų, nors mokslas Lietuvoje nemokamas. Tuo pačiu metu Vilniaus savivaldybė lengva ranka dalija milijoną eurų privatiems sporto klubams, nors šiuos pinigus galėtų skirti švietimui.

Artėjant naujiems mokslo metams į posėdį susirinkę Vilniaus miesto savivaldybės politikai dviems privatiems sporto klubams – Vilniaus futbolo klubui „Žalgiris“ bei krepšinio klubui „Lietuvos rytas“ – skyrė milijoną eurų paramos.

„Miesto finansinė padėtis leidžia tą sumą skirti“, – aiškina Vilniaus vicemeras Valdas Bekunskas.

Kol politikai posėdžiavo, senamiesčio Vytės Nemunėlio mokykloje virė darbas, nes, likus keletui savaičių iki mokslo metų pradžios, valdžia nusprendė mokyklą perkraustyti į kitas patalpas.

Moksleivių tėvai, pamiršę savo rūpesčius, kibo į darbus: tinkavo sienas, suko lubų plokštes, vedžiojo elektros instaliaciją, plovė dulkes, nešė suolus ir kėdes.

Vaizdas šios mokyklos viduje paskutinę dieną prieš Rugsėjo 1-ąją priminė statybų aikštelę.

„Prieš tris savaites pamatėme šią mokyklą, labai džiaugėmės prieš 7 metus atlikta daline renovacija, tačiau įėjus į vidų buvo visiškas šokas. Patalpos buvo visiškai netinkančios lavinimo funkcijoms. Pakėlėme didelį triukšmą“, – pasakoja vienas tėvų Juozas Liesis. 


Pakėlus triukšmą, mokyklos steigėja Vilniaus miesto savivaldybė sureagavo ir ėmėsi taisyti padėtį: skubiai skyrė 100 tūkst. eurų mokyklos vidaus remontui. Paradoksas, tačiau pagrindiniais statybininkais mokykloje tapo pradinukų tėvai.

„Vasara labai trumpa ir savivaldybei suspėti daugelį įstaigų suremontuoti per tuos kelis mėnesius yra sudėtinga, ne pirmą rugsėjį pasitinkame tokioje situacijoje, kad mokyklos nebaigtos remontuoti“, – sako Vilniaus vicemeras V. Bekunskas.

Plačiau apie situaciją – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

n

n portretas
Truksta zodziu! O manes,kaip mokesciu moketojo,paklause kam skirt tuos pinigus?!

kaunietis

kaunietis portretas
Jei tėvai remontuoja, kažkas kitas pasiima remontui skirtus pinigus. Juk čia vagių kraštas, Lietuva.

Aš jau seniai sakiau

Aš jau seniai sakiau portretas
nx tas krepšinis ir krepšinio klubai Lietuvai. Jei nekištu tiem kumeliam, kurie palaksto po aikštele su kamuoliu kaip maži vaikai, tai mes visi gyventume žymei geriau. O tie kumeliai virš 2 metrų ūgio verčiau eitu dirbt, griovių kast, sveikatos tai turi, o ne lakstytu po aikštelę ir mes jiem dar milijonus eurų kišam. Ir už ką, kad kas paklaustu. Jiem viskas už dyka, ant lėkštutės padėta, nei dirbt, nei ka.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių