Valdovų rūmuose bus apdovanoti Metų mokytojai

  • Teksto dydis:

Valdovų rūmuose antradienį penkioms šalies pedagogėms bus įteiktos Metų mokytojų premijos, skelbia Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM).

2016 metų mokytojais tapo Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro lankytojų aptarnavimo profesijos mokytoja metodininkė Kristina Česlevičienė, Elektrėnų „Versmės“ gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Augutė Liutkevičienė, Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos mokytoja ekspertė Marytė Markevičienė, Molėtų gimnazijos biologijos mokytoja ekspertė Regina Mongirdienė ir Švenčionių rajono Pabradės meno mokyklos choreografijos mokytoja Agnė Rickevičienė.

Kaip pažymi ŠMM, K.Česlevičienė aktyviai dalyvavo kuriant Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro bazę būsimiems barmenams ir padavėjams, jos auklėtiniai – daugelio tarptautinių ir nacionalinių profesinio meistriškumo konkursų dalyviai ir nugalėtojai. Mokytojos parengtus specialistus itin vertina darbdaviai, pedagogė per pamokas taiko daug naujovių, rengdama bendrus projektus su mokyklomis aktyviai populiarina profesinį mokymą, yra vadovėlių autorė ir bendraautorė.

Elektrėnų „Versmės“ gimnazijos lituanistė A.Liutkevičienė apibūdinama kaip mokinių mylima pedagogė. 15 metų ji vadovauja šios gimnazijos skaitovų būreliui, su mokiniais yra parengusi keliolika meninių kompozicijų, kurios pelnė prizines vietas meninio skaitymo konkursuose. Du kartus jos auklėtiniai tapo konkurso „Euroscola“ nugalėtojai ir atstovavo Lietuvai Strasbūre. Pedagogė konsultuoja kolegas, veda autorinius seminarus mokytojams, ypač daug – rašinio rašymo, tekstų skaitymo metodikos temomis, recenzuoja vadovėlius, rengia metodinę medžiagą.

Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos mokytoja M.Markevičienė aktyviai dalyvauja respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose, koncertuose, yra kitų mokytojų konsultantė, atestacinių komisijų narė. Tarp mokytojos auklėtinių – Londono karališkosios muzikos akademijos absolventas Martynas Levickis, Mstislavo Rostropovičiaus fondo globojama akordeonistė Eglė Bartkevičiūtė, jaunasis akordeonistas Tadas Motiečius, pažymi ŠMM. Ji yra apdovanota Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu.

Pasak ŠMM pranešimo, per Molėtų gimnazijos pedagogės R.Mongirdienės biologijos pamokas mokiniai mokosi ne tik iš vadovėlių – kartais pamokos surengiamos ir debatų forma, jos parengti mokiniai savo darbą apie klimato kaitą yra pristatę Danijoje įvykusioje tarptautinėje konferencijoje. Mokytoja skatina mokinius domėtis mokslo laimėjimais, kasmet organizuoja ekskursijas į mokslines parodas „Erdvėlaivis Žemė“, ragina dalyvauti biosandraugos mokslinėje-tiriamojoje veikloje, biochemijos neakivaizdinėje mokykloje ir kt. R.Mongirdienė respublikiniame projekte „Geriausi mokiniai renka savo geriausius mokytojus“ buvo išrinkta geriausia mokytoja.

Choreografė A.Rickevičienė dirbdama sugeba sukurti itin patrauklią ugdymo aplinką, mokinius skatinančią domėtis ar pasirinkti studijuoti šokio meną. Mokytojos ugdytiniai yra pasaulio, Baltijos šalių ir Lietuvos šokių čempionatų nugalėtojai, nuolatiniai Pasaulio lietuvių dainų šventės ir Lietuvos moksleivių dainų šventės dalyviai. Ji pati yra šių švenčių kūrybinių grupių narė, vyriausioji baletmeisterė. A.Rickevičienė veda seminarus šokio mokytojams, yra pedagogų atestacinės komisijos narė, Lietuvos edukologijos universiteto bei Vilniaus kolegijos studentų mentorė. Už pedagoginę ir visuomeninę veiklą mokytoja A.Rickevičienė apdovanota Kunigaikščio Gedimino II laipsnio nominacija.

Metų mokytojo premija skiriama už reikšmingiausius pedagogikos srities darbus, visuomenės demokratinės kultūros, bendražmogiškų ir pilietinių vertybių ugdymą. Premiją kasmet skiria švietimo ir mokslo ministras. Kandidatus jai gauti teikia mokyklų vadovų ir mokytojų asociacijos, švietimo įstaigų steigėjai, taip pat ministerija. Premijos dydis – 4560 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių