Valdininkai neįsileido renkančiųjų parašus dėl referendumo

Kauno savivaldybė nesutiko įsileisti žmonių, norinčių rinkti parašus dėl referendumo organizavimo, nors tokią galimybę numato įstatymai.

"Parašus referendumui skelbti mums leido rinkti ir "Sodros", ir Valstybinės mokesčių inspekcijos Kauno skyriaus, ir kitų valstybinių įstaigų patalpose, nes tokią teisę numato įstatymai. Tik savivaldybė nežinia ko išsigando", – stebėjosi miesto tarybos narys Pranas Paškevičius.

Sausio 25 d. Vyriausioji rinkimų komisija iniciatyvinei grupei išdavė lapus rinkti piliečių parašus dėl Konstitucijos pataisos, kuri sudarytų galimybę Prezidentui paleisti Seimą piliečių iniciatyva.

P.Paškevičius yra iniciatyvinės grupės, kuri renka parašus, kad būtų surengtas referendumas dėl tautos galimybės inicijuoti pirmalaikius Seimo rinkimus, narys. Raštiškai paprašęs leidimo įstatymų numatyta tvarka rinkti gyventojų parašus savivaldybėje ir seniūnijų patalpose, P.Paškevičius gavo administracijos direktoriaus raštą, kuriame teigiama, kad parašų rinkimas yra ne kas kita, kaip politinė reklama ir agitacija. Savivaldybės administracija teisinosi negalinti išskirti parašų rinkimo iniciatyvinės grupės iš tų piliečių, kurie nepritaria, kad būtų surengtas toks referendumas.

"Parašų rinkimas ir referendumo skelbimas yra numatytas Konstitucijoje kaip tautos galimybė keisti įstatymus, o ne politinė reklama", – piktinosi P.Paškevičius.

Jo manymu, savivaldybės durys parašų rinkėjams buvo užtrenktos tik dėl valdininkų nekompetencijos. Raštą, kuriuo neleidžiama savivaldybėje ir seniūnijose rinkti parašus, rengė Bendrųjų reikalų departamento direktorius Valentinas Markevičius, o pasirašė administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

"Savivaldybėje yra daug nekvalifikuotų darbuotojų, su kuriais reikia ką nors daryti. Jie naudoja Lietuvos Respublikos įstatymus kaip beždžionė granatą", – rėžė P.Paškevičius.

V.Markevičius savo kaltės šioje situacijoje neįžvelgė. "Ieškojome ir radome, kad bent du įstatymai rinkti parašus savivaldybėje draudžia", – pareiškė departamento direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
Netobuli įstatymai, leidžiantys valdiškose įstaigose (savivaldybė, "Sodra", Registrų centras) rinkti parašus, kabinėtis prie piliečių, trukdyti jiems ramiai tvarkytis įvairius asmeninius reikalus.

Liucija

Liucija portretas
Aš irgi išvyčiau.Referendumą nori surengti politiniai lavonai,veržiasi į valdžią ragais ir nagais,naudojasi sunkmečiu ir maišo protus,pasinaudodami krize.

nenorejo

nenorejo portretas
ir neįsileido ,tai dar po namus prades vaikščioti ir aš turesiu atidaryti ir pasirašyti? Tas Paulausko aktyvumas stulbinamas , nieko gero nepadarė būdamas valdžioje nieko gero nebus kai prie lovio pripuls jis turi gyventi geriau kaip kiti?
VISI KOMENTARAI 18

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių