Vadovauti Nacionaliniam operos ir baleto teatrui panoro 13 pretendentų

Pirmadienio vakarą turėtų paaiškėti, kas vadovaus Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui (LNOBT). Paraiškas dalyvauti konkurse pateikė 13 asmenų.

Kas iš pretendentų pakeis 15 metų LNOBT vadovavusį Gintautą Kėvišą, spręs Kultūros ministerijos sudaryta komisija, kuriai vadovauja kultūros ministerijos kancleris Laimonas Ubavičius.

ELTA primena, kad konkursas LNOBT generalinio direktoriaus pareigoms užimti - pakartotinis. Ankstesniam konkursui, kuris vyko spalio pabaigoje, paraiškas buvo pateikę aštuoni asmenys, tačiau komisija nusprendė, kad nė vienas iš jų neatitinka kvalifikacinių reikalavimų.

Pretendentai į LNOBT generalinio direktoriaus poziciją turi turėti ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtį, mokėti bent vieną iš trijų Europos Sąjungos darbo kalbų (anglų, prancūzų ar vokiečių).

Visi pretendentai turėjo pateikti teatro 5 metų perspektyvinės veiklos programą su teatro veiklos vertinimu ir veiklos vizija, apimančia įstaigos kūrybinę veiklą, kūrinių sklaidą, kultūrines edukacines veiklas, planuojamas rinkodaros veiklas (bilietų rezervavimo ir pardavimo sistema, paslaugų vystymas, priemonės, skatinančios žiūrovų lankomumą, ir kita), infrastruktūros ir žmogiškųjų išteklių valdymą, finansinių išteklių valdymą ir kitą pretendento nuožiūra svarbią informaciją.

Su konkursą laimėjusiu asmeniu bus sudaroma terminuota darbo sutartis penkeriems metams.

Už pažeidimus atleidus 15 metų teatrui vadovavusį G. Kėvišą, nuo praėjusio birželio teatrui laikinai vadovauja finansų vadybininkas Sigitas Žutautas.


Šiame straipsnyje: lnobtvadovaskonkursas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių