Užsienio universitetai – parodoje Vilniuje

  • Teksto dydis:

Vilniuje spalio 24 d. vyksiančioje parodoje „Tarptautinių studijų dienos 2016“ viešbučio „Radisson Blu Hotel Lietuva“ konferencijų centre (Konstitucijos pr. 20) galvojantiems apie studijas svetur bus proga susitikti su užsienio universitetų atstovais.

Didžioji Britanija

Ši šalis stipriai laiko lyderio pozicijose pasaulyje pagal užsienio studentų skaičių. Tai galima paaiškinti mokymo įstaigų puikia reputacija ir perspektyva gauti gerą darbą. Ekonomikos vystymosi ir bendradarbiavimo specialistai (OECD), ištyrę darbo užmokesčio ir bedarbystės lygį tarp absolventų išsivysčiusių šalių, išsiaiškino, kad didžiausia galimybė gauti gerai apmokamą darbą prestižinėje kompanijoje – Didžiosios Britanijos absolventams.

Visa eilė universitetų su ilgaamže istorija yra būtent Didžiojoje Britanijoje: Oxfordas (įkūrimo metai – 1096), Cambridge (1209), St Andrews (1410), Edinburgh (1582). Tai reiškia, kad per daugelį amžių susiformavo ir vystėsi mokslinė mintis.  Užsienio studentus vilioja aukšta dėstymo kokybė ir mokslinis tiriamas lygis. Greta tradicinių „red-brick“  Anglijoje gausu ir šiuolaikinių universitetų, siūlančių naujas programas, paklausias darbo rinkoje, tokias kaip logistika, marketingas, landšafto dizainas, verslas, turizmas ir kt.

Kiekviename universitete yra šimtai bakalauro ir magistro programų. Parodoje Vilniuje galite sužinoti iš „pirmų lūpų“ apie mokymo įstaigas, įstojimo kelius, stojimo reikalavimus, kainas ir galimybę pasinaudoti studentiška paskola mokesčiui už mokslą padengti.

Parodos lankytojų laukia pažintis su šiais Anglijos universitetais: University of Essex, University for the Creative Arts, University of Gloucestershire, SAE Institute, Edge Hill University, University College Birmingham, Swansea University, Northumbria University, Coventry University.

Tuo tarpu, parodos organizatorius Baltic Council for International Education papasakos apie stojimo procedūrą į šiuos ir kitus Anglijos universitetus, kurių skaičiuojama daugiau kaip 150 Didžiojoje Britanijoje. Baltic Council yra oficialus UCAS (Universities and Colleges Admissions services) centras Lietuvoje.

Nyderlandai

Šiandien Olandija – neginčijamas lyderis Europos kontinente aukštojo išsilavinimo srityje. Užsienio studentų skaičių čia sudaro 42 000 iš bendro 500 000 skaičiaus. Šiuo metu studentai turi galimybę rinktis iš 1 150 studijų programų anglų kalba, taip pat siūlomos programos vokiečių ir prancūzų kalbomis. Parodoje Vilniuje dalyvauja tradiciniai universitetai, įeinantys į 100 geriausių pasaulio universitetų, taip pat ir šiuolaikiniai taikomųjų mokslų universitetai.

Parodoje bus galima susipažinti su Tilburg universiteto atstovais. Šis klasikinis mokslinių tyrimų universitetas, įkurtas 1927 metais, siūlo šias bakalauro ir magistro programas įvairiose srityse. Kitas parodos dalyvis Radboud University of Nijmegen pripažintas geriausiu tradiciniu universitetu Olandijoje. Pasauliniame reitinge The Times Good University Guide jis užima 121 vietą. Baltic Council atstovai ir kiti dalyviai pristatys įvairias aukštojo išsilavinimo programas Nyderlanduose, tarp kurių Fontys University of Applied Sciences ir Hotelschool The Hague.

Italija

Bocconi University – žinomiausias privatus universitetas Italijoje, įkurtas 1902 metais Milane. Tai pirmasis universitetas  Italijoje, parengęs ekonomikos  programą. Šiandien – tai didžiausias mokslinis tiriamasis universitetas verslo, finansų, ekonomikos ir teisės srityje. Universiteto mokslinius projektus finansuoja valstybinės ir tarptautinės organizacijos, jis taip pat bendradarbiauja rengiant pilotinius projektus ir su kitomis Europos verslo mokyklomis ir universitetais. Pasauliniame universitetų reitinge QS World University Ranking 2015 metais universitetas užėmė 22 vietą socialinius mokslų, 7-ą vietą verslo programų, 18 – ekonomikos ir ekonometrijos, 28 – buhalterijos ir finansų srityse. Įeina į geriausių verslo mokyklų dešimtuką Europoje. Tarp universiteto absolventų buvęs Italijos ministras pirmininkas Mario Monti, buvusi užsienio reikalų ministrė Emma Bonino, „Vodafone Group“ vadovas Vittorio Colao, daugelis politinių veikėjų ir verslininkų. Universitete mokosi 13 000 studentų, programos vykdomos anglų ir italų kalbomis.

Danija

Aukštasis išsilavinimas Danijoje – nemokamas Europos Sąjungos piliečiams. Žinoma, mūsų studentus domina programos anglų kalba. Parodoje bus galimybė susitikti su University College Zealand atstovais.  Universitetas siūlo bakalauro programas anglų kalba šiose srityse Leisure Management ir International Teacher Education, taip pat magistrantūros programas Master in Occupational Therapy.

Norvegija

BI Norwegian Business School – didžiausia Norvegijoje ir antra pagal dydį Europoje verslo mokykla. Remiantis „Financial Times“ duomenimis įeina į geriausių verslo mokyklų pasaulyje sąrašą. Mokykla išsidėsčiusi keturiose pastatuose, didžiausias įsikūręs Oslo mieste. Anglų kalba yra siūlomos šios bakalauro programos Business Administration verslo specializacija, finansų arba uosto valdymas. Magistrantūros programos anglų kalba: Master of Science in Business, Strategic Marketing Management, Leadership and Organisational Psychology, Finance, Accounting and Auditing.

Šveicarija

Ši šalis garsėja puikiai ruošianti specialistus viešbučių verslo ir turizmo srityse. Studijų programose puikiai suderinta akademinis mokymas ir praktika. Mokymo metų eigoje, po kiekvieno akademinio semestro vyksta apmokama praktika. Pirmą kartą parodoje dalyvauja American Graduate School of Business, kurioje galima įgyti bakalauro, magistro ir MBA.

Prancūzija

VATEL International Business School, Hotel & Tourism Management – verslo mokykla siūlo bakalauro ir magistro programas anglų ir prancūzų kalbomis viešbučių ir turizmo verslo srityse. Neatskiriama mokymosi dalis - kiekvienais metais vykdoma profesinė stažuotė keturių ir penkių žvaigždučių viešbučiuose.

Čekija

Parodoje Vilniuje dalyvaus du universitetai iš Prahos: University of Chemistry and Technology ir University of Economics.

Ekonomikos universitetas yra didžiausias valstybinis universitetas Čekijoje ekonomikos srityje, ir 2013 metais šventė 60-ąjį gimtadienį. Penkiuose fakultetuose šiuo metu mokosi 18 000 studentų. Dalis programų yra mokoma anglų kalba. University of Chemistry and Technology – didžiausias chemijos ir chemijos pramonės universitetas Čekijoje. Universiteto statusas buvo suteiktas 1952 metais, iki tol buvo technikos universitetas. Nuo įkūrimo metų išlieka vienu svarbiausiu vidurio Europos mokslinių tyrimu centru turintis daugiausiai patirties chemijos specialistų ruošime, vienas iš 28 valstybinių Čekijos universitetų. Įeina į Europos Universitetų Asociaciją, Europos Federaciją Nacionalinių Inžinerijos Asociacijos (IGIP).  Vienas žymiausių absolventų Otto Wichterle, kontaktinių lęšių išradėjas.

Hon Kongas

Pirmą kartą į Vilnių atvyksta Hong Kong Polytechnic University. Įkurtas 1937 metais kaip valstybinė prekybos mokykla, 1994 metais suteiktas universiteto statusas. Bendradarbiauja su 530 mokymo įstaigomis iš 47 pasaulio šalių. Universitetas siūlo 200 programų, kurios vykdomos 6 fakultetuose ir dvejuose mokslinėse mokyklose. Už savo išradimus ir sukurtus dalykus universitetas buvo apdovanotas įvairiomis premijomis, kurių skaičiuojama iki 200, tame tarpe 70 auksinių apdovanojimų tarptautinėse parodose ir konferencijose.  Tarp didžiausių centrų  Aviacijos paslaugų tiriamasis centras (jungtinis universiteto projektas tarp Amerikos „Boing“ kompanijos, Honkongo tekstilės ir drabužių tiriamojo instituto). Kiti žinomi projektai: saugumo kontrolė greitųjų geležinkelių, elektromobiliai, minkštieji kontaktiniai lęšiai, elektroninė įranga silpnaregiams, aukštos technologijos protezai, medicininė elektronika, kosminė įranga, ekologiškai švarios statybinės medžiagos iš antrinių žaliavų, nanodalelės vandens valymui.

Parodoje taip pat dalyvauja tarptautinė švietimo įstaiga SAE Institute, siūlanti įvairias programas Australijoje, Naujoje Zelandijoje, Didžiojoje Britanijoje, Kanadoje ir kitose šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių