UNESCO ekspertai vertins statybas Vilniaus senamiestyje

Vilniuje dvi dienas viešės UNESCO ir ICOMOS ekspertai, Kultūros ministerijos kvietimu jie vertins du nekilnojamojo turto vystymo projektus Vilniaus centre.

Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) Pasaulio paveldo bei Tarptautinės paminklų ir lankytinų vietų apsaugos tarybos (ICOMOS) ekspertai teiks patarimus dėl gyvenamųjų namų komplekso statybų Misionierių vienuolyno ansamblio teritorijoje, paties ansamblio restauravimo ir rekonstravimo planus įrengiant jame viešbutį, piligrimų centrą.

Ekspertai taip pat pasisakys dėl planuojamo biurų pastato „K18“ dešiniajame Neries krante.

Lietuvos Nacionalinės UNESCO komisijos generalinė sekretorė Asta Junevičienė pažymėjo, kad patariamoji misija savo ataskaitą turėtų pateikti sausio 15 dieną.

„Susitikimai vyks Kultūros ministerijoje ir Vilniaus savivaldybėje, bet jie bus uždari“, – teigė A. Junevičienė.

Kultūros ministerijoje ekspertus turėtų priimti už paveldo sritį atsakingas viceministras Renaldas Augustinavičius, Vilniaus savivaldybei atstovaus mero patarėja architektė Dalia Bardauskienė.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija siekia sustabdyti prestižinių būstų projekto „Misionierių sodai“ statybas Vilniaus senamiestyje bei įpareigoti pašalinti pažeidimus dėl savavališkų statybų, nukrypimų nuo pirminio projekto. 40 mln. eurų vertės projekto atstovai dėl statybų bylinėjasi su inspekcija bei Generaline prokuratūra, teismai rugsėjo pradžioje atmetė institucijų prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones, sprendimas apskųstas.

Bendrovė „Lords LB Asset Management“ pagal žymaus architekto Danielio Libeskindo projektą Konstitucijos prospekte planuoja statyti 6 ir 21 aukšto biurų kompleksą. Bendras komplekso plotas su trijų lygių požemine automobilių stovėjimo aikštele turėtų siekti 43,4 tūkst. kvadratinių metrų.

Vilniaus senamiestis yra įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kultura

Kultura portretas
Kulturos ministerijos kvietimu... nori pridaryt chaoso, prisneket nesamoniu ir sedet savo š... Bent i Asterdama ar Barselona tie valdininkai is KM nuvyktu - pamatytu kaip dera senas su moderniu..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių