Ukrainos startuoliams pristatytas „Vilnius Tech Park“

  • Teksto dydis:

Vilniaus meras Remigijus Šimašius kartu su „Vilnius Tech Park“ idėjos autoriumi Dariumi Žakaičiu Kijeve pristatė startuoliams palankias verslo sąlygas Vilniuje bei „Vilnius Tech Park“ projektą.

Jau šią vasarą Vilniuje atidaromas technologijų parkas yra plačiausią verslo vystymo paslaugų spektrą startuoliams ir individualiai dirbantiems specialistams siūlantis technologijų parkas visame regione.

Pristatymas Kijeve surengtas norint pritraukti į Vilnių ukrainiečių startuolius, dirbančius žaidimų kūrimo, metaduomenų, kibernetinio saugumo, finansų technologijų, skaitmeninio dizaino ir kitose srityse.

„Atviri duomenys, draugiškas požiūris į visus naujai besikuriančius verslus, patogi infrastruktūra ir paslaugos man leidžia šiandien pristatinėti Vilnių kaip sparčiausiai augančią ir karščiausią kryptį visiems regiono startuoliams“, – susitikime su Kijevo startuolių bendruomene sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Vis daugiau dėmesio iš užsienio sulaukiantis „Vilnius Tech Park“ tampa patraukliu įvairaus dydžio verslams ir sparčiai augančiai Ukrainos startuolių ekosistemai. „Galimybė žengti į Europos rinką gali padėti šį augimą dar labiau sustiprinti. „Vilnius Tech Park“ yra pasirengęs suteikti daugiau galimybių tiek Lietuvos, tiek užsienio startuoliams, todėl neabejoju, kad ambicingų planų turintys Ukrainos IT talentai pasinaudos šia galimybe“, – susitikime kalbėjo D. Žakaitis.

Renginys Ukrainoje yra jau antras „Vilnius Tech Park“ surengtas verslo sąlygų Lietuvoje ir Vilniuje pristatymas užsienyje. „Vilnius Tech Park“ kartu su partneriais iš „Investuok Lietuvoje“, Vilniaus miesto savivaldybės, „Versli Lietuva“ ir Lietuvoje įsikūrusiais užsienio startuoliais kviečia inovatyvius verslus įsikurti Lietuvoje. Artimiausiu metu taip pat planuojami panašūs „Vilnius Tech Park“ renginiai Maskvoje ir Izraelyje.

Atnaujintuose daugiau nei 9000 kv. m. buvusios Sapiegų ligoninės pastatuose šią vasarą bus įrengta daugiau nei 700 darbo vietų startuoliams. Parke įsikūrusi verslo vystymo infrastruktūra apims rizikos kapitalo fondus, startuolių akseleratorius, teisines, konsultavimo paslaugas bei konferencijų centrą vietiniams ir tarptautiniams technologijų renginiams. Apie savo įsikūrimą „Vilnius Tech Park“ jau yra paskelbęs rizikos kapitalo fondai „Practica Capital“ bei „IMI.VC“, akceleratoriai „Startup.lt“ bei „StartupHighway“, žaidimų kūrimo studija „Game Insight“. Parke taip pat bus įrengta „Teo“ ir „Omnitel“ bendradarbystės (angl. coworking) erdvė.

Startuoliai, kurie iki šiol neturėjo biuro Vilniuje, „Vilnius Tech Park“ užims maždaug penktadalį darbo vietų. Šiuo metu užpildyta jau maždaug pusė „Vilnius Tech Park” ploto. Statybas planuojama baigti vasarą, o oficialus „Vilnius Tech Park” atidarymas įvyks rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių