„Uber“ kviečia keliauti unikaliu interneto greičiu važiuojančiu automobiliu

  • Teksto dydis:

Antradienė į Vilniaus gatves išriedėjo unikalus interneto greičiu galintis važiuoti automobilis. Jį kelionei iki pat Kalėdų, gruodžio 26 dienos, galės nemokamai išsikviesti „Uber“ programėlės naudotojai.

Šis automobilis sukurtas bendradarbiaujant Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Kūrybiškumo ir inovacijų centro „LinkMenų fabrikas“ inžinieriams kartu su telekomunikacijų bendrove „Tele2“. Jie sukūrė unikalią automobilio valdymo sistemą, kuri leidžia automobiliui kelyje riedėti tokiu greičiu, kokia toje vietoje yra mobilaus interneto sparta – megabitai per sekundę paverčiami kilometrais per valandą.

„Technologijos lydi kiekvieną mūsų žingsnį ir būtent jos mums šiandien atneša ateities sprendimus, kurie prieš dešimt metų galėjo atrodyti tik utopinių romanų fantazijomis. Nuolat dirbame tam, kad savo klientams teiktume aukščiausio lygio paslaugas ir šiuo eksperimentu norėjome parodyti, kaip internetas gali palengvinti kiekvieno mūsų keliones“,– sako Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Pasak jo, jau net 97 proc. Lietuvos teritorijos yra padengta sparčiu „Tele2“ 4G interneto ryšiu. Šiuo automobiliu buvo nuvažiuota nuo Vilniaus iki Ventės rago ir atgal – taip komanda tikrino interneto padengimą skirtingose kelio atkarpose.

„Šiuolaikinių technologijų dėka milijonai žmonių įvairiuose pasaulio miestuose keliauja bakstelėję vos vieną mygtuką „Uber” programėlėje. Vilnius – palanki erdvė vystytis naujiems technologiniams sprendimams. Didžiuojamės būdami šios kampanijos dalimi ir taip remdami inovacijas”, – kalbėjo Enn Metsar, „Uber“ vadovas Baltijos šalyse.

„Tele2“ Inovacijų biuro automobilį kelionei Vilniaus mieste bus galima išsikviesti naudojantis „Uber“. Tai padaryti labai paprasta – tereikia atsidaryti „Uber" programėlę, bakstelti „Tele2" ir užsisakyti automobilį. Jam atvykus kelionė su „Uber“ partneriu-vairuotoju nieko nekainuos.

Saugumo sumetimais automobilio valdymo sistema, verčianti megabitus į kilometrus, bus išjungta, tačiau interneto greitį „Uber“ keleiviai galės nuolat stebėti automobilyje įmontuotame ekrane.

Daugiau apie automobilį: 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių