Trys pilietiški jaunuoliai išsiruošė į paramos žygį baidarėmis

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 24 d. 10 val. Vilniuje, prie Baltojo tilto (ties sraigtasparnių aikštele), trys pilietiški jaunuoliai, neabejingi visuomenės problemoms, pradės žygį baidarėmis.

Klaipėdiečiai Rokas Bžeskis, Edvinas Butėnas ir šiaulietis Karolis Jankauskas pasiryžę įveikti apytiksliai 430 km distanciją didžiosiomis šalies upėmis. Šios akcijos tikslas – atkreipti dėmesį į jaunimo problemas Lietuvoje, taip pat į savižudybių prevenciją ir skatinti prisidėti prie ne pelno siekiančios organizacijos „Jaunimo linija“ paramos, kurios misija – teikti kiekvienam jaunam žmogui prieinamą savanorių emocinę paramą. Plaukimas tęsis nuo sostinės iki uostamiesčio, pakeliui aplankant Neries ir Nemuno pakrančių bendruomenes.

Bendraminčiai tikisi per 8 dienas įveikti numatytą atstumą. Žygio dalyvių manymu, tokios akcijos yra reikalingos ir suteikia vilties žmonėms, kuriems reikia palaikymo, skatina nepasiduoti iškilus gyvenimo sunkumams.

„Mes irkluosime už tuos, kuriems šios paramos labiausiai reikia. O čia, kaip ir gyvenime, pasitaiko ir duobių, priešpriešinio vėjo, rėvų bei sukūrių. Juk gyvenime svarbiausia yra nepasiduoti – irkluoti toliau,” - teigia žygio entuziastai. Akcijos dalyviai renkasi šūkį: „Nepasiduok – irkluok toliau!”

Akcijos dalyviai kviečia visus neabejingus ir palaikančius šią akciją žmones pasitikti juos numatytose sustojimo vietose, gyvai pakalbėti apie ne pelno siekiančios organizacijos „Jaunimo linija“ veiklą ir jos rėmimo galimybes bei kartu padiskutuoti apie jaunimo problemas ir jų sprendimo būdus. Visą žygio eigą, sustojimo vietas ir laikus galite rasti „Facebook“ paskyroje: https://www.facebook.com/baidaresjaunimolinija. Paramos fondas „Jaunimo linija“ yra nevyriausybinė savanoriška organizacija, teikianti nemokamą emocinę paramą jaunimui. „Jaunimo linijos” savanoriai atsiliepia į virš 200 skambučių per dieną. 2015 metų pabaigoje tarnyboje dirbo 327 savanoriai ir 7 darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių