Traukimosi iš Liberalų sąjūdžio estafetė: partiją palieka ir Vilniaus vicemeras

Penktadienį prasidėjusi liberalų traukimosi iš partijos estafetė tęsiasi. Apie savo pasitraukimą iš Liberalų sąjūdžio pranešė ir Vilniaus miesto vicemeras Linas Kvedaravičius.

„Drauge su liberalais buvau nuo 2011-ųjų metų. Liberalių pažiūrų liksiu ir toliau. Nutraukiau savo narystę Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdyje, nes drauge su Remigijumi Šimašiumi ir Aušrine Armonaite matau visai kitokią liberalų ateitį nei, kad ta, į kurią bando mus vesti dabartinė partijos vadovybė. Nomenklatūrinis kelias gal ir tinka partinei struktūrai, bet liberaliai mąstančiam žmogui, tai kelio pabaiga. Ačiū daugybei žmonių, su kuriais tas kelią ėjome iki šios dienos, esu įsitikinęs, kad su daugeliu keliai ir dar susikirs“, - feisbuke rašė politikas.

Penktadienį po kelias savaites trukusių ginčų tarp liberalų lyderio Eugenijaus Gentvilo ir partiečių, panorusių būsimuose savivaldos rinkimuose dalyvauti ne su partija, o su rinkimų komitetais, apie pasitraukimą iš Liberalų sąjūdžio pranešė Aušrinė Armonaitė ir Remigijus Šimašius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liks

liks portretas
tik gentviliuku dinastija su sesutem...

...

... portretas
Nėra ko žiurkių priiminėt pas save... bet dėl paskendusio liber'alų laivo irgi NIEKAS neverks.

Kęstas

Kęstas portretas
Seniai laikas. Kodėl liberali demokratija išnyksta nuo pasaulio paviršiaus? "Yra atotrūkis tarp to, kaip liberali demokratija, apsauganti asmens teises ir įstatymų viršenybę, yra parduodama piliečiams ir kaip liberali demokratija realiai veikia. Dažnai žmonės liberalią demokratiją vaizduoja, kaip tvarką, kurioje valdo piliečių dauguma. Tačiau praktikoje rinkimai ir visuomenės palankumas yra tik dalis sistemos, kuriai vadovauja institucijos ir normos, tariamai apsaugančios bendrąją gerovę (realiai Lietuvoje Mockaus ir Numavičiaus bei skandinavų bankų gerovę). Šis skirtumas dažnai yra tai, kur šiais laikais prasideda problemos.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių