Traukiasi „Vilniaus vandenų“ vadovas A. Ignatavičius

Vilniaus savivaldybės valdomos Vandens tiekimo įmonės „Vilniaus vandenys“ vadovas Aidas Ignatavičius traukiasi iš posto.

Postus palieka ir 3 valdybos nariai

Be jo, bendrovę palieka valdybos pirmininkas Darius Nedzinskas bei du nepriklausomi valdybos nariai - konsultantas teisės ir bendrovių valdymo klausimais Arūnas Bivainis ir Lietuvos pašto įmonės „Baltic post“ direktorius Juozas Buitkus.

„Vilniaus vandenys“ pranešė, jog visi jie darbą baigs spalio 10 dieną. Valdyboje dar dirba 3 savivaldybės atstovai, o dar viena nepriklausomo valdybos nario vieta yra laisva.

„Tikiuosi, jog pradėti darbai bus tęsiami bei kurs ilgalaikę vertę miestiečiams“, - pranešime spaudai tvirtino A. Ignatavičius.

Jis „Vilniaus vandenims“ vadovauja beveik dvejus metus - nuo 2016 metų pradžios. Iki tol jis dirbo tuometinės elektros skirstomų tinklų bendrovės „Lesto“ (dabar - ESO) generaliniu direktoriumi.

Vilniaus taryboje dirbančios opozicinės partijos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) vadovaujama Antikorupcijos komisija rugpjūčio pabaigoje apkaltino „Vilniaus vandenis“ per pigiai pardavus pagrindinę būstinę sostinės senamiestyje. Komisija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kad ši ištirtų, ar būstinė parduota teisėtai.

Įmonės valdyba balandį nusprendė A. Ignatavičiui skirti penkių mėnesių atlyginimų dydžio - 27,5 tūkst. eurų priedą už gerus rezultatus. Tuo metu savivaldybės administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė tvirtino, kad priedas vadovui yra numatytas, tačiau tik vieno atlyginimo dydžio. Ji taip pat buvo nepatenkinta „Vilniaus vandenų“ ketinimu viešinimui išleisti 194 tūkst. eurų.

A. Ignatavičiui vadovaujant, šiemet įmonė vėl pradėjo dirbti pelningai, buvo išspręstas skolų klausimas su buvusia šilumos tiekėja „Vilniaus energija“, o nuo spalio vandens tiekimas ir nuotekų tvarkymas atpigs maždaug penktadaliu.

95,41 proc. „Vilniaus vandenų“ akcijų valdo miesto savivaldybė, likusias - Švenčionių, Šalčininkų ir Vilniaus  rajonų savivaldybės.

D. Nedzinskas: pasitraukimas buvo suplanuotas

Vilniaus savivaldybės valdomos vandens tiekimo įmonės „Vilniaus vandenys“ valdybos pirmininkas D. Nedzinskas sako, kad jo ir dar kelių įmonės vadovų pasitraukimas buvo suplanuotas anksčiau.

„Viską padarėme, ką norėjome padaryti. Įmonė puikiai veikia, puikūs rezultatai, per dvejus metus padarėme tai, ką buvome suplanavę. (...) Mes visą laiką manėme, kad įgyvendinsime tikslus ir pasitrauksime“, - BNS sakė D.Nedzinskas.

Jo teigimu, dėl konkrečios pasitraukimo datos - spalio 10 dienos - jis nusprendė, įvertinęs naujausius finansinius įmonės rezultatus, o pagrindinį akcininką - merą Remigijų Šimašių apie savo sprendimą informavęs antradienį.

„Visąlaik kalbėjome, kad kai padarysime rezultatus, pasitrauksime. Tikrai nebuvo naujiena“, - teigė D.Nedzinskas.

Vilniaus opozicija rugpjūtį apkaltino „Vilniaus vandenis“ per pigiai pardavus įmonės būstinės pastatą Vilniaus senamiestyje. Kiek anksčiau įmonė buvo sulaukusi kritikos dėl vadovams išmokėtų priedų. D.Nedzinskas BNS teigė, kad tai nesusiję su jo sprendimu palikti „Vilniaus vandenų“ valdybos pirmininko pareigas.

„Normalu, kad kai valai kažkokią įmonę, visąlaik yra priešiškos jėgos, kurios stengiasi apdrabstyti purvais. Čia ne pirma ir ne paskutinė įmonė, kurioje tenka darbuotis, tad šalutiniai procesai visąlaik egzistuoja“, - kalbėjo D.Nedzinskas.

R. Šimašius: opozicijos kritika demotyvavo vadovybę

Vilniaus savivaldybės valdomos didžiausios Lietuvoje vandens tiekimo įmonės „Vilniaus vandenys“ vadovų sprendimą trauktis galėjo lemti nuolatinė miesto tarybos opozicijos kritika, sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„Galiu vertinti tik vieną dalyką, kad pastaruosius pusę metų „Vilniaus vandenys“ patyrė didžiulį ir neadekvatų spaudimą iš savivaldybės tarybos opozicijos politikų. Šiuo atveju tai politikai, atstovaujami Lietuvos laisvės sąjungos (jai vadovauja buvęs meras Artūras Zuokas - BNS)“, - BNS sakė R.Šimašius.

„Tas spaudimas, kuris Lietuvoje įprastas, jis nėra normalus. Nuolatinis kaltų ieškojimas, natūralu, kad veikia demotyvuojančiai bet kokį žmogų. Šiuo atveju tie laurai tenka opozicijai“, - pridūrė meras.

R.Šimašiaus teigimu, „Vilniaus vandenų“ generalinio direktoriaus ir trijų nepriklausomų valdybos narių pasitraukimas nebuvo vienos dienos sprendimas.

„Nedažnai kalbėjom apie tuos dalykus, nes komanda dirbo gerai, bet akivaizdu, kad spaudimas buvo ir tas sprendimas brendo“, - sakė meras.

Š.Šimašius patvirtino, kad antradienį buvo susitikęs su „Vilniaus vandenų“ vadovu Aidu Ignatavičiumi ir valdybos pirmininku Dariumi Nedzinsku. Kartu su jais įmonę palieka dar du nepriklausomi valdybos nariai Arūnas Bivainis ir Juozas Buitkus.

Miesto vadovas sakė neturėjęs priekaištų „Vilniaus vandenis“ paliekantiems vadovams.

„Prieš dvejus metus įmonė šnekėjo, kad reikės neišvengiamai didinti kainas žmonėms, nuolat neužtekdavo pinigų dideliems investiciniams projektams, apie dividendus savivaldybė net svajoti negalėjo. Šiemet turime apie 20 proc. krentančią paslaugų kainą, turime 4 mln. eurų dividendų, kuriuos galima skirti miesto reikalams, turime nukritusias visų darbų vykdymo kainas, kurios leidžia už europinius pinigus realizuoti daugiau projektų“, - kalbėjo R.Šimašius.

Vilniaus taryboje dirbančios opozicinės partijos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) vadovaujama Antikorupcijos komisija rugpjūčio pabaigoje apkaltino „Vilniaus vandenis“ per pigiai pardavus pagrindinę būstinę sostinės senamiestyje. Komisija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kad ši ištirtų, ar būstinė parduota teisėtai.

Šios komisijos pirmininko Kęstučio Nėniaus teigimu, pastato kaina turėjo būti bent 6 mln. eurų didesnė. Tuo metu „Vilniaus vandenys“ vasarį 2,5 tūkst. kv. metrų ploto pastatą Domininkonų gatvėje pardavė už 3,9 mln. eurų, o jį nupirko Danijos kapitalo nekilnojamo turto vystymo bendrovė „Asgaard Property“.

Rugsėjo viduryje įmonė persikėlė į Viršuliškėse pastatytą naują biurų pastatą „Duetto“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kur ,,,traukiasi,,,,

o  kur  ,,,traukiasi,,,, portretas
y Lukiskiu vienute ,skaiciuot nufifintus milijonus ???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių