Tradicinėje verslo ir labdaros vakarienėje pinigai renkami stokojantiems

  • Teksto dydis:

„Neabejojame, kad mūsų surinktos lėšos pasieks tuos, kuriems labiausiai jų reikia“, – prieš tradicinę, jau trečius metus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmuose rengiamą verslo ir labdaros vakarienę „Diner de Gala avec Martell“ kalbėjo viena jos organizatorių Prancūzijos ir Lietuvos prekybos rūmų viceprezidentė Rasa Starkus. Už bilietus į vakarienę ir loterijoje surinkti pinigai atiteko Editos Mildažytės labdaros ir paramos fondui „Bėdų turgus“. Dalis pinigų pagal tradiciją nukeliavo Valdovų rūmų meno kolekcijai.

„Diner de Gala avec Martell“ yra tikra gerumo šventė“, – sakė Prancūzijos – Lietuvos prekybos rūmų direktorė Otilija Snieškaitė jau trečius metus iš eilės kviečianti prekybos rūmų narius, draugus ir visus neabejingus žmones į šį iškilmingą renginį. „Prancūzijos ambasada, renginio partneriai, rėmėjai ir visi, kurie prisidėjo prie renginio yra gerumui neabejingi žmonės“ – sakė Otilija Snieškaitė.

Šių metų labdaros vakarienės tema itin prancūziška – pasimatymas. „Per ilgą ir garbingą istoriją šios šalys pasimatymus viena kitai skyrė ne kartą“, – įsitikinusi televizijos laidų vedėja E. Mildažytė, labdaros vakarienei rengianti originalius vaizdo pasakojimus.

Šiais metais Prancūzijos ir Lietuvos prekybos rūmai yra nusprendę tradiciškai remti Lietuvos istorijos išsaugojimą, taip pat buvo atsižvelgta į geranoriškas iniciatyvas remti šeimas ir žmones, kuriems likimas atnešė sunkių išbandymų. Prancūzijos-Lietuvos prekybos rūmai pasirinko E. Mildažytės labdaros ir paramos fondą „Bėdų turgus“. Vakaro organizatoriai neabejojo, jog daugelį metų gyvuojantis labdaros projektas padeda tiems, kurie labiausia paramos stokoja.

„Norėjome surengti įsimintiną vakarą, – sakė Prancūzijos - Lietuvos prekybos rūmų viceprezidentė R. Starkus. – Jame susipynė dviejų, mums itin brangių šalių istorija, kultūra, tradicijos ir virtuvė“.

Į Valdovų rūmų Didžiąją menę susirinkusiems svečiams grojo Šv.Kristoforo orkestras, kuriam dirigavo charizmatiškasis maestro Donatas Katkus. Vakarą vedė prancūzų kultūros gerbėjas ir žinovas Eugenijus Skerstonas. Vaizdo siužetus apie Lietuvos ir Prancūzijos viena kitai skirtus pasimatymus ir iškiliausias dviejų šalių asmenybes pristatė televizijos žurnalistė E. Mildažytė.

Per vakarienę svečiams virtuvės meistrai pasiūlė prancūzų kulinarų įtakotų, lietuviškoje virtuvėje pagamintų patiekalų. Susirinkusieji ragavo pikantiško paukštienos kepenėlių pašteto su šviežiomis figomis ir kedrų riešutais. Aukštose taurėse buvo patiekta tradicinė svogūnų sriuba su traškia sūrio lazdele. Karštam patiekalui – sultingi jautienos gabalėliai su burgundišku padažu ir bulvių piurė. Gurmanišką puotą užbaigė profitrolis – plikytas pyragaitis su švelniu grietinėlės kremu, šviežiais vaisiais ir trintų spanguolių užpilu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KĄ PASIEKĖME PER NEPRIKLAUSOMYBĖS KETVIRTĮ AMŽIAUS...

KĄ PASIEKĖME PER NEPRIKLAUSOMYBĖS KETVIRTĮ AMŽIAUS... portretas
Penki procentai žmonių, kurie GALI SAU LEISTI AUKOTI kitiems, o kiti - bėgti iš Lietuvos arba...nuolankiai priimti tas aukas...Tai Lietuvos "pasiekimas" per nepriklausomybės metus...Ačiū Grybauskaitei ir Landsbergių klanui už "sočią" nūdieną ir "šviesų" rytojų!!!

po to trupinėlių pabarstai, gražu ...

po to trupinėlių pabarstai, gražu ... portretas
pirma atplėši,

Nofis

Nofis portretas
Kokia beskonybe...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių