Teismas: Vilniaus privačių vežėjų konkursas – teisėtas

  • Teksto dydis:

Teismas nutarė, kad Vilniaus miesto savivaldybė privačių vežėjų konkursą rengė teisėtai - tai reiškia, kad ji galės tęsti teismo anksčiau sustabdytą konkursą.

Lietuvos apeliacinis teismas antradienį atmetė keleivių vežimo bendrovės „Edineras“ ieškinį Vilniaus savivaldybei dėl jos surengto privačių vežėjų konkurso. Teismas atmetė įmonės skundą ir paliko nepakeistą Vilniaus apygardos teismo liepos 1 dienos sprendimą.

„Apeliacinio teismo nutartis įsiteisėja nuo priėmimo dienos, todėl Vilniaus apygardos teismo nuo gegužės mėnesio iki šiol taikytos laikinosios apsaugos priemonės panaikintos. Savivaldybė gali tęsti konkurso procedūras“, – teigiama pranešime.

„Edineras“ teigė, kad konkurso sąlygos yra pritaikytos tik stambiems vežėjams.

Kaip skelbia savivaldybė, atrinkus privatų vežėją, jau kitąmet pradės važinėti beveik 100 naujų autobusų: 43 dideli triašiai ir 52 vidutinės talpos. Tai sudaro apie trečdalį dabartinio miesto autobusų parko.

Pasirašius sutartį, ne vėliau kaip per 10 mėnesių privatus vežėjas turės pradėti vežti keleivius numatytais maršrutais. Bus pasirašoma ilgalaikė sutartis – septyneriems metams, su galimybe pratęsti dar trejiems metams.


Šiame straipsnyje: EdinerasvežėjaiVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių